Connect with us

Alte Sporturi

Motivul pentru care Ioan Andone a refuzat-o pe Steaua, dezvăluit după mai bine de 30 de ani

Crescut de Corvinul Hunedoara, Ioan Andone a semnat cu Dinamo în 1983, la vârsta de 23 ani, acolo unde a evoluat 7 ani, timp în care și-a trecut în cont două titluri și trei cupe ale României.

Ando a făcut performanță în tricoul ”alb-roșu”, însă acesta a fost ”vânat” și de Steaua, însă teama de a lăsa Hunedoara pentru capitală l-a făcut să dea înapoi.

Ioan Andone: ”Sameș un fundaș de super-clasă”

Un alt motiv pentru care fostul jucător a refuzat să înceapă aventura la echipa militară a fost reprezentat de concurența cu stoperul Ștefan Sameș.

”Am avut ofertă de la Steaua. Cu un an înainte, în 1982, vara. Am refuzat-o, dar nu că n-aș fi vrut să merg la Steaua, ci pentru că mi-a fost un pic teamă de București. Mulți jucători din provincie veneau, ziceai ‘dom’ne, ce viitor, au perspectivă’…M-am și uitat, juca Sameș. Am zis: ‘Eu nu mă văd jucând în fața lui’. Sameș era titular și în națională la vremea aia.

Făceam și eu parte din lotul național, debutasem în noiembrie ’81. Sameș a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din România, cred că în primii 3. M-am antrenat cu el, știu ce spun…Și când jucam, că atunci nu erau atâtea meciuri televizate ca acum, să afli informații, era un fundaș central de super-clasă, să joace la marile echipe din Europa…

Noi eram apropiați jucătorii, viața frumoasă acasă, la Hunedoara, oriunde te duceai. Se refuza Steaua la vremea aia. A venit colonelul Olteanu în birou și am zis: ‘poate la anul dacă îmi faceți o ofertă, anul ăsta mai vreau la Hunedoara…’. A doua oară n-am mai scăpat, îmi și doream Bucureștiul”, a spus Ioan Andone la Un Podcast.

Cornel Dinu a insistat să vină la Dinamo

La doar un an după ce a refuzat-o pe Steaua, Ioan Andone a acceptat provocarea de a juca la Dinamo, iar un merit în această mutare îi aparține și lui Cornel Dinu, proaspăt retras la acea vreme din cariera de fotbalist.

”A venit Dinamo cu o ofertă, noi eram în cantonament cu echipa națională, în Belgia. S-a lăsat Cornel Dinu și atunci mi-am dat seama că am șanse mai mari de a juca. Nea Cornel a venit antrenor secund (n.r. la echipa României) și mi-a zis: ‘Ar fi bine să mergi’.

Dinamo a trimis o mașină și ne-a adus în Germania pe amândoi (n.r. și pe Mircea Rednic) și i-am bătut pe Aberdeen cu 2-0, unde era Ferguson antrenor. A fost începutul și au urmat 7 ani cu Dinamo”, a mai declarat Ioan Andone.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide