Connect with us

Tenis

Grigor Dimitrov oprește seria de victorii a lui Carlos Alcaraz

Grigor Dimitrov (12 ATP) a pus capăt tentativei lui Carlos Alcaraz de a o obține o a doua victorie la Sunshine Double. Bulgarul s-a impus, scor 6-2, 6-4 și a reușit să avanseze pentru prima oară în carieră, în semifinalele turneului de la Miami.

Susținut din tribune de Mike Tyson și Jimmy Butler, Alcaraz nu a început deloc bine primul set și s-a văzut condus devreme pe tabelă, scor 3-0. Dimitrov a profitat de break-ul făcut rapid și a câștigat primul set după 50 de minute de joc.

Bulgarul a început bine și setul 2 reușind să se distanțeze rapid la 4-1 . Principalul favorit al turneului de la Miami a avut însă o tresărire de orgoliu și a egalat la 4, dar asta nu a fost suficient pentru a duce meciul într-un set decisiv. 

„Cred că, per ansamblu, pentru a câștiga împotriva lui, trebuie să joci cel mai bine, așa este. Am intrat în meci foarte concentrat și cred că a fost extrem de clar ce trebuia să fac. Am folosit orice oportunitate pe care am avut-o. Cred că în fiecare secundă de serviciu pe care am avut-o, îl atacam. Mă asiguram că îl pun într-o poziție foarte dificilă. Sunt fericit că am terminat meciul în minimum de seturi”, a declarat Dimitrov imediat după partidă. 

Pentru Alcaraz a fost o înfângere greu de digerat, deoarece venea după 9 victorii consecutive și după succesul de acum 11 zile de la Indian Wells.

În semifinalele competiției, Dimitrov va da cu Alexander Zverev, favoritul numărul 4 al turneului. Zverez s-a calificat în semifinale după ce a trecut de ungurul Fabian Marozsan, scor 6-3, 7-5.

Dimitrov și Zverev s-au mai întâlnit până acum de opt ori, iar geramanul conduce cu scorul de 7-1. În cazul în care Dimitrov va ajunge în finală va reveni, luni, în top 10 ATP.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Tenis

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide