Connect with us

Alte Sporturi

Nadia Comăneci a văzut ce a spus Christine Brennan și a reacționat fără să stea pe gânduri: ”E îngrozitor”

  • Liga 2: FC Argeș – CSM Focșani, luni, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Poli Iași – Dinamo, luni, 22:00, DGS 1

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă echipa din SUA a depus contestaţie şi lui Jordan Chiles i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766, astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Galerie Foto

Nadia Comăneci: ”E îngrozitor să-i iei medalia lui Jordan

Judecătorii de la Lausanne au hotărât că americanii au făcut contestația în afara timpului regulamentar, de un minut. Au întârziat patru secunde, iar acest lucru a dus la schimbarea clasamentului. Chiles trebuie să înapoieze medalia de bronz, care va ajunge la Ana Maria Bărbosu.

Federația Americană de Gimnastică și Comitetul Olimpic din SUA s-au declarat ”devastate” după decizia TAS, iar reacțiile de peste Ocean au curs ”în valuri”. De departe cea mai dură a fost cea a Aliciei Sacramone (36 de ani), medaliată olimpică în 2008 și membră a staff-ului lotului de gimnastică al Americii.

Jurnalista Christine Brennan a comentat la rândul său cazul: ”Nu pot să înțeleg de ce Comitetul Olimpic Internațională permite ca această controversă să continue. Dați-le bronzul amândurora (n.r.- lui Chiles și Anei Bărbosu) și terminați povestea. O abordare ridicolă”, a scris americanca pe Twitter.

La scurt timp de la postare, Nadia Comăneci a oferit un răspuns ferm: ”Sunt de acord. E îngrozitor să-i iei medalia lui Jordan”. De altfel, înainte ca decizia TAS să fie anunțată, ”Zeița de la Montreal” a declarat că hotărârea perfectă ar fi aceea ca Ana Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles să primească fiecare câte o medalie de bronz.

Galerie Foto

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul i-a revenit americancei Simone Biles (14,133). În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu încheie pe 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea, locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666.

România nu mai obţinuse o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Etichete: tas , nadia comaneci , medalie bronz , ana barbosu , jordan chiles , gimnastica jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
191
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide