Connect with us

Alte Sporturi

L-au retras! Italienii nu s-au ferit de cuvinte, după ce UEFA i-a spulberat visul unui arbitru renumit

  • Champions League: VirtusFCSB, marți, 22:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 00:00, DGS 1

Italianul a fost prezent la turneul final din Germania, desfășurat în perioada 14 iunie – 14 iulie, însă acesta a fost trimis acasă de UEFA în faza semifinalelor, și, astfel, cariera sa a luat sfârșit.

Daniele Orsato, trimis acasă de UEFA de la EURO 2024! Nu va arbitra finala

La Campionatul European din Germania, arbitrul italian a fost delegat la nu mai puțin de patru partide: Serbia – Anglia (0-1) și Elveția – Germania (1-1) din grupe, respectiv Portugalia – Slovenia (0-0, 3-0 d.l.d.) din optimile de finală și Anglia – Elveția (1-1, 5-3 d.l.d.) din sferturi.

  • În aceste patru confruntări, Daniele Orsato a acordat 15 cartonașe galbene și niciun cartonaș roșu.

Mulți în considerau favorit să fie delegat la finala EURO 2024, însă acest vis s-a năruit. Astfel, arbitrul desemnat să conducă marea finală va fi unul dintre Szymon Marciniak (Polonia), Michael Oliver (Anglia) și Francois Letexier (Franța).

Italienii de la Corriere dello Sport au văzut decizia luată de UEFA în privința lui Orsato și au titrat imediat: ”Orsato, ce glumă! Nicio finală de Campionat European. Acum va trebui să se retragă”, ca mai apoi să continue:

”Arbitrul Orsato s-a întors deja în Italia, Marciniak devine favorit pentru meciul de pe Olympiastadion din 14 iulie.

Pentru el se încheie visul de a-și pune capăt carierei de arbitru în finala Campionatului European din 2024. El a fost, pentru toată lumea, favoritul, mai ales după nominalizările pentru semifinalele ale lui Vincic (Spania – Franța) și Zwayer, în mod surprinzător, pentru meciul dintre Anglia și Olanda. În realitate, aceste două nume i-au cauzat eșecul arbitrului italian”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Într-un interviu pentru Sky Sport, lansat în cadrul întâlnirii pre-europene a arbitrilor de la Frankfurt, în care își anunța retragerea la finalul turneului, Daniele Orsato nu-și ascunsese visul de a-și sfârși cariera cu ultimul fluier al finalei din Berlin. În schimb, cariera pe teren a arbitrului italian s-a încheiat cu sferturile de finală dintre Anglia și Elveția”, au scris cei de la Sky Sport Italia.

În cariera sa, Orsato a arbitrat nu mai puțin de 55 de partide în UEFA Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Arbitrul italian are în CV și finala din sezonul 2019/2020, dintre PSG și Bayern Munchen, câștigată de nemți cu scorul de 1-0.

Daniele Orsato, cel mai bun arbitru la Cupa Mondială

La competiția din Qatar au fost desemnați și cei mai buni arbitri, iar “premiul cel mare” l-a primit Daniele Orsato. Italianul de 47 de ani a primit “Premio Internazionale Giulio Campanati” pentru prestațiile sale.

Etichete: uefa , daniele orsato , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide