Connect with us

Alte Sporturi

Ziua decisivă în care Dan Șucu trebuie să aleagă antrenorul Rapidului

  • Liga 2: Gloria Buzău – Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG – Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Cu un egal și trei înfrângeri, după alte patru meciuri pierdute de Bergodi, echipa din Giulești este cea mai slabă echipă după încheierea sezonului regulat.

Chiar dacă Marius Șumudică (52 de ani) este antrenorul despre care susținătorii și chiar adversarii Rapidului spun că este cel mai indicat în acest moment, Dan Șucu (61 de ani) ezită să-l numească. Unul dintre motive este că speră să-l convingă pe Mircea Lucescu (78 de ani) să preia tot ce înseamnă partea sportivă la Rapid, caz în care chiar și Șumudică a afirmat că face ”cinci pași în spate”.

Dan Șucu va lua azi decizia în privința lui Marius Șumudică. Mircea Lucescu ezită să fie antrenor plin la Rapid, situația care nu face decât să adâncească criza la echipă

Dar astăzi, planul lui Dan Șucu va avea un prim verdict. Patronul echipei din Grant, care a făcut în așa fel încât președintele Daniel Niculae să fie dat deoparte din luarea deciziilor, a preluat el sarcina negocierilor și s-a întâlni și cu Marius Șumudică. Discuție la finalul căreia s-a declarat încântat, dar la care a avansat doar un termen pentru un răspuns, fără să ascundă că discută și cu alți tehnicieni.

Apoi s-a întâlnit și cu Mircea Lucescu, de mai multe ori chiar, și așteaptă un răspuns.

Astăzi, marți, 7 mai 2024, este ziua în care Dan Șucu îi va da un răspuns lui Șumudică și este de așteptat ca acest lucru chiar să se întâmple pentru că patronul echipei din Grant a demonstrat de când a preluat echipa că pentru el cuvântul contează foarte mult.

Atât de mult încât a semnat contractul cu Bergodi chiar dacă italianul a exploatat la maximum situația de criză de la club și de asemenea a plătit un preț extrem de mare în România pentru Krasniqi, un milion de euro. De fiecare dată pentru că apucase să promită.

  • Din informațiile Digi Sport, Șumudică avea bilete de avion către Doha pe 30 aprilie, cu revenire pe 6 mai, însă a decis să-și amâne plecarea până miercuri dimineață. În capitala Qatarului urma să vadă condițiile de la un club care îl dorește pentru a începe negocierile. 

Mircea Lucescu ezită să fie antrenor plin la Rapid

Rămâne de văzut care va fi decizia lui Șucu, în condițiile în care tratativele cu Mircea Lucescu, cu care s-a văzut în mai multe rânduri, se dovedesc extrem de anevoiase. Experimentatul antrenor are unele contacte cu echipe din străinătate și ezită să preia Rapidul în condițiile în care și Dinamo l-ar vrea.

Cel puțin în cazul ”Câinilor Roșii”, acolo este așteptat și cu bani, iar Lucescu nu crede că are forța financiară de a fi investitor la niciun club care își propune performanță.

Șucu a insistat la început cel mai mult pe varianta antrenorului străin

O altă variantă pe care Dan Șucu a susținut-o apăsat a fost aducerea unui antrenor străin. Au fost strânse mai multe CV-uri ale unor antrenori care aveau obligația să fi câștigat trofee în carieră pentru a intra în cursa pentru preluarea băncii tehnice.

Însă toată lumea cu care s-a sfătuit i-a transmis că un străin, indiferent de valoare, va avea nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare pentru a putea apoi să obțină și performanțe.

Și i s-au dat exemple de la celelalte echipe din România, la care după Revoluție un singur antrenor care nu e român a luat titlul, Mandorlini cu CFR Cluj, în 2010.

Etichete: mircea lucescu , marius sumudica , antrenor rapid , dan sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide