Connect with us

Alte Sporturi

Schimbări în acționariatul celor de la Dinamo! Cine ar urma să preia puterea la clubul din Ștefan cel Mare

Daniel Șendre a anunțat într-o postare că oamenii de afaceri din grupul Renovațio, care-i sponsorizează pe cei de la Dinamo, ar urma să preia pachetul majoritar de acțiuni din Red&White în următoarea perioadă.

Renovațio a devenit sponsor al celor de la Dinamo în vara anului 2023 și are o cifră de afaceri estimată la suma de 201 milioane de euro.

Daniel Șendre: ”Ar putea ajunge la acest procent”

”Mișcarea urmează să devină publică după înregistrarea actelor la Registrul Comerțului

Așa cum v-am spus pe 03.01.2024, acționarul Renovațio a solicitat celor doi majoritari din Red and White să primească mai multe acțiuni.

Din informațiile mele, acest lucru s-a întâmplat sau urmează să se întâmple, părțile punându-se deja de acord.

Astfel, Renovațio ar urma să devină majoritari în Red and White.

Structura acționariatului Red & White, societate care deține 80% din clubul Dinamo, se prezintă astăzi după cum urmează:

Eugen Voicu: 33,28%

Andrei Nicolescu: 26,92%

RNV Sports SRL: 20,84%

Team Sport Management SRL (Bogdan Pavel): 8,33%

Certinvest SA (Eugen Voicu): 7,80%

Dan-Junior Gătăianțu: 2,83%

În urma tranzacției, RNV Sports SRL (Renovațio) ar ajunge la un procent de 38-40%, devenind astfel, foarte posibil, acționarul majoritar în cadrul Red and White, dacă la acțiuni a renunțat și Eugen Voicu. Nu știu care și câte acțiuni a cedat fiecare.

Este foarte posibil să scadă ca procent inclusiv Bogdan Pavel și Dan Gătăianțu.

Cu certitudine vom afla acest lucru numai în momentul în care actele vor fi înregistrate la Registrul Comerțului.

Încercarea mea de a verifica informația pentru suporterii lui Dinamo a fost sortită eșecului, toți cei care ar fi putut confirma sau infirma oficial tranzacția refuzând, într-un mod sau altul, să o facă”, a spus Daniel Șendre pe pagina sa de Facebook.

Cine sunt acționarii din spatele Renovatio

Renovațio activează în majoritatea segmentelor din domeniul energiei, nu însă ca o singură entitate, ci prin mai multe companii, printre care Renovațio Mobility, Renovațio Asset Management, RNV Infrastructure, Electrocentrale Borzeşti sau Renovațio Trading, scrie Ziarul Finaciar.

Toate au însă câțiva acționari comuni, unii dintre ei implicați, evident, și la Dinamo.

Cel mai important nume este cel al lui Florin Aurel Arion, care deține 12,5% din RNV Infrastructure, și controlează RNV Sport, firma care deține acțiuni în cadrul Red&White 2022 Management, conform sursei citate.

Pe site-ul doardinamo.ro apare şi informația potrivit căreia Arion ar fi un apropiat al lui Dragoș Constantinescu, fiul fostului președinte al României, Emil Constantinescu.

Printre ceilalți acționari la RNV Infrastructure de regăsesc Marius Eduard Ciucu, cel care a administrat afacerile Green Energy, Ioan Alexandru Teodorescu și Doru Voicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

Peste 50% din acțiunile RNV Infrastructure sunt deținute de ONON Holding (Germania), o companie despre care nu există prea multe informații publice, scrie aceeași sursă.

La începutul acestui an, mai exact pe 3 ianuarie, OMV Petrom, unicul producător de petrol și gaze din România și cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunțat că va achiziționa integral Renovațio Asset Management, firma care deține cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor electrice din Romania, și un pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, de la RNV Infrastructure.

Este neclar în acest moment dacă tranzacțiile menționate se vor reflecta sau nu în acționariatul sau finanțarea clubului Dinamo.


[embedded content]

Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide