Connect with us

Alte Sporturi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

  • BASCHET: Fenerbahce – Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund – PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ion Țiriac (84 de ani) a cedat competiția madrilenă ”Mutua Madrid Open”, companiei IMG, la finalul anului 2021, după o perioadă de 12 ani în care a fost organizatorul turneului.

Rafael Nadal i-a mulțumit lui Ion Țiriac pentru implicarea din anii trecuți în organizarea turneului de la Madrid

Nadal, care va împlini 38 de ani la începutul lunii viitoare, s-a înclinat după două ore şi două minute de joc în faţa tânărului său adversar. Campionul iberic a disputat cu această ocazie ultimul său meci, la turneul din capitala Spaniei, la finalul căruia a fost ovaţionat de publicul prezent în tribune, a notat Agerpres.

A fost o seară emoţionantă. Am putut să-mi iau rămas bun aici, pe teren şi în plus cu un nivel de joc destul de decent. Este o amintire de neuitat, de neşters. Nu ştiu dacă a fost ultima oară când am jucat în Spania, e foarte probabil, nu mi-am pus întrebarea.

Dar dacă a fost ultima oară când am jucat în ţara mea, este o amintire grozavă. S-a încheiat aici, la Madrid, dar drumul meu cu racheta în mână nu s-a terminat. Poate că acum nu este momentul să eliberez toate emoţiile pe care le ţin în interiorul meu. Nu vreau să renunţ încă la toată această adrenalină.

Vreau să-i mulțumesc lui Feli (n.r – Feliciano Lopez), lui Ion Țiriac, tuturor celor au făcut posibilă desfășurarea acestui turneu. E un mediu plăcut, de care și următoarele generații se vor bucura, cu siguranță. Voi mulțumi familiei și echipei atunci când mă voi retrage, dar deocmadată voi continua!”, a declarat Rafael Nadal după meci.

Pentru ce sumă a vândut Ion Țiriac turneul de la Madrid

În decembrie 2021, Ion Țiriac a demarat procesul de vânzare a turneului de la Madrid, iar la acea vreme se știa că suma era cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro.

Cu toate acestea, suma reală a fost mult mai mare, după ce tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP și a fost finalizată. Prin intermediul grupului Endeavour, compania americană IMG a anunțat atunci că a încheiat totul pentru 360 de milioane de euro, plus 30 de milioane, care au fost plătite în decurs de doi ani.

În tranzacție, pe lângă turneul ”Mutua Madrid Open”, care este de categoria 1.000, a fost inclus și turneul de golf ”Acciona Open de Espana”.

  • Turneul de la Madrid este al doilea ca importanță după Roland Garros, dintre competițiile jucate pe zgură.
  • ”Mutua Madrid Open” este unul dinte cele 9 turnee ATP Masters 1.000 şi 4 turnee WTA 1000 Mandatory. Competiția se alătură listei de turnee de tenis de top deţinute de IMG, printre care ”Miami Open” şi mai multe competiţii ATP şi WTA.

Etichete: ion tiriac , madrid open , rafael nadal , eliminare madrid , nadal multumire


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide