Connect with us

Alte Sporturi

Momentul în care ai programată nunta, dar Corvinul a câștigat Cupa! Imagini spectaculoase de la sărbătoarea din Hunedoara: ”S-a furat mireasa!”

Corvinul Hunedoara a sărbătorit asemenea echipelor mari succesul din Cupa României, iar formația a făcut un tur de onoare cu un autocar deschis în oraș. Fanii s-au îngrămădit alături de jucătorii lui Florin Maxim, cărora le-au scandat numele pe tot parcursul sărbătorii.

Jucătorii au furat mireasa

Foto 4/7

O mireasă s-a suit în autocarul deschis pentru a se bucura alături de câștigătorii Cupei României. Momentul i-a bucurat pe jucători și pe cei din staff ,care au îndemnat-o să vină și să se fotografieze alături de trofeu, în timp ce strigau: ”S-a furat mireasa!”.

Tânăra i-a răsplătit pe cei de la Corvinul, cărora le-a lăsat un buchet de flori în trofeu.

Cupe europene sau drept de promovare?

Dacă va primi licența UEFA, Corvinul va juca cel puțin două tururi în cupele europene.

Câștigătoarea Cupei României va intra în primul tur din Europa League, în care nu va fi cap de serie. Dacă va fi eliminată, va juca în turul 2 din Conference League.

În același timp, Corvinul vrea să-și schimbe forma de organizare și să devină societate pe acțiuni, pentru a putea avea drept de promovare în sezonul următor. Însă această mutare i-ar putea afecta prezența în cupele europene.

În Regulamentul UEFA de licențiere a cluburilor, la articolul 12, punctul 3, scrie că o echipă care își schimbă forma de organizare este interpretată ”drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat”:

”Orice modificare a formei juridice, a structurii juridice a grupului (incluzând fuziunea cu o altă entitate sau cesionarea activităţilor fotbalistice către o altă entitate) sau a identităţii solicitantului de licenţă (incluzând modificarea sediului social, a denumirii sau a culorilor) survenită în această perioadă în detrimentul integrităţii competiţiei sau pentru a facilita calificarea solicitantului de licenţă într-o competiţie pe bază de merit sportiv sau în scopul primirii licenţei, va fi considerată, în sensul prezentei prevederi, drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat sau a relaţiei contractuale (dacă este cazul)”.

Potrivit regulamentelor UEFA, pentru a juca în cupele europene, un club trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federațiile naționale.

Toni Heleșteanu confirmă că ar putea exista probleme cu schimbarea formei de organizare

Contactat de iAMsport.ro, Toni Heleșteanu – directorul adjunct al Corvinului – a confirmat că oficialii clubului din Hunedoara s-au gândit la varianta în care ar putea avea probleme cu licența UEFA, dacă își schimbă forma de organizare.

”(n.r. Schimbarea formei de organizare vă încurcă în obținerea licenței de la UEFA?) Întâi așteptăm decizia UEFA și după aia… Am luat în considerare, cu siguranță, și situația asta și o să comunicăm (n.r. ce hotărâre am luat) la momentul respectiv.

Deocamdată, așteptăm să vedem dacă obținem licența UEFA în procedură extraordinară. Ăsta e primul pas”, a spus Toni Heleșteanu pentru iAMsport.ro.


[embedded content]

Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide