Connect with us

Alte Sporturi

„Când Dinamo este gazdă, nu este simplu să joci”. Paul Anton a spus ce șanse au „câinii” în derby-ul Dinamo-FCSB

Când Dinamo este gazdă, nu este simplu să joci”. Paul Anton a spus ce șanse au câinii” în derby-ul Dinamo-FCSB

Paul Anton a spus ce șanse au „câinii” în derby-ul Dinamo-FCSB

Paul Anton în tricoul lui Dinamo/ Profimedia

Paul Anton a spus ce șanse au „câinii” în derby-ul Dinamo-FCSB. Fostul dinamovist și-a reamintit emoția „eternului derby”. Dinamo-FCSB își dau întâlnire astăzi, 20 octombrie, de la ora 21:00. Partida din etapa cu numărul 13 din Liga 1 va fi transmisă în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Derby de România” se joacă pe Arena Națională, de la ora 21:00. Atmosfera se anunță a fi una incendiară, mai ales că pe stadion sunt așteptați 40.000 de suporteri.

Paul Anton a spus ce șanse au „câinii” în derby-ul Dinamo-FCSB

Fostul jucător al lui Dinamo, Paul Anton, și-a reamintit de momentele petrecute în tricoul alb-roșu. Mijlocașul în vârstă de 33 de ani nu i-a uitat pe „câinii roșii”, formația din Ștefan cel Mare având încă un loc special în inima sa. Potrivit acestuia, partida împotriva elevilor lui Charalambous va fi una echilibrată. Mai mult, acesta este de părere că dinamoviștii vor fi împinși de la spate de suporteri, mai ales că se află în poziția de gazdă.

E visul oricărui jucător care se apucă de fotbal să fie de o parte sau de cealaltă, la acest derby. E o atmosferă deosebită. Este altă emulație și altă emoție față de un meci obișnuit. Este ceva frumos ce merită să trăiești cel puțin o dată în carieră.

Mă bucură că Dinamo e într-o formă sportivă foarte bună. Cred că va fi un meci disputat.

Văd un 50-50%. FCSB are o doză de încredere datorită rezultatelor din cupele europene, dar când Dinamo este gazdă, nu este simplu să joci. Diferența aia mica de încredere va fi anulată de cei din tribună. Sunt convins de treaba asta.

Și jucătorii străini care se transferă la un club precum Dinamo se interesează unde vin, ce derby-uri sunt. Când ajung la un meci de genul acesta își dau seama unde au venit. Văd în vestiar ce fac jucătorii români, discută și intră și ei în acea atmosferă”, a declarat fostul dinamovist, conform sportpesurse.ro.

Paul Anton a fost mijlocașul formației din Ștefan cel Mare în perioada 2015-2017 și 2020 – 2021. A avut 74 de apariții în tricoul alb-roșiilor și a fost convocat de 13 la naționala României. În prezent, fotbalistul de 33 de ani activează la ETO Gyor, în Ungaria. Fostul dinamovist are o cotă de piață de 400.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Cum arată formațiile de start probabile pentru derby-ul Dinamo – FCSB

  • Dinamo: Golubovic – Sivis, Boateng, Patriche, Opruț – Gnahore, Olsen, Cîrjan – Abdallah, Selmani, Politic
  • FCSB: Târnovanu – Crețu, Popescu, Dawa, Radunovic – Șut – Băluță, Olaru, Popescu, Miculescu – Bîrligea

Dinamo se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 1, având 18 puncte, cu patru victorii, șase remize și două înfrângeri după 12 etape. În schimb, echipa antrenată de Elias Charalambous, FCSB, a avut un început de sezon mai slab și ocupă locul 7, cu 16 puncte. După 11 meciuri disputate, roș-albaștrii au obținut patru victorii, patru remize și trei înfrângeri.

În mai puțin de două săptămâni, cele două mari rivale se vor întâlni din nou pe Arena Națională, de data aceasta în Cupa României, cu Dinamo în calitate de gazdă. Ultima victorie a lui Dinamo în fața roș-albaștrilor a avut loc pe 16 februarie 2020, când echipa a câștigat cu 2-1. De atunci, cele două echipe s-au întâlnit de șase ori în campionatul intern, iar FCSB a câștigat toate aceste meciuri.

Loading ... Loading …

Citește și:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide