Connect with us

Alte Sporturi

Știm cele 36 de echipe calificate și urnele pentru UEFA Champions League! Cum se stabilesc meciurile în noul format

  • Cupa României: Metalul Buzău”U” Cluj, joi, 17:00, DGS 1

  • Conference League: PafosCFR, joi, 20:00, DGS 1

Young Boys, Salzburg, Sparta Praga, Dinamo Zagreb, Lille, Midtjylland și Steaua Roșie Belgrad au trecut de preliminarii și se alătură celor 29 de echipe calificate direct în faza ligii.

Cele 36 de echipe calificate în faza ligii UEFA Champions League

Așa cum se întâmpla și în vechiul format, echipele ajunse în această fază sunt împărțite în patru urne valorice, însă nu se vor mai face grupe a câte patru formații, ci fiecărei formații calificate i se vor aloca opt adversari, câte doi din fiecare urnă, inclusiv din urna în care se află echipa în cauză.

Nu vor mai exista, așadar, câte șase meciuri, tur-retur, pentru fiecare echipă, ci opt partide, cu opt adversari, pentru fiecare formație.

Cele 36 de echipe calificate în faza ligii și urnele pentru tragerea la sorți:

Urna 1: Real Madrid (Spania), Manchester City (Anglia), Bayern (Germania), PSG (Franța), Liverpool (Anglia), Inter (Italia), Dortmund (Germania), Leipzig (Germania), Barcelona (Spania)

Urna 2: Bayer Leverkusen (Germania), Atletico Madrid (Spania), Atalanta (Italia), Juventus (Italia), Benfica (Portugalia), Arsenal (Anglia), Brugge (Belgia), Șahtior (Ucraina), AC Milan (Italia)

Urna 3: Feyenoord (Olanda), Sporting (Portugalia), PSV (Olanda), Dinamo Zagreb (Croația), Salzburg (Austria), Lille (Franța), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Young Boys (Elveția), Celtic (Scoția)

Urna 4: Slovan Bratislava (Slovacia), AS Monaco (Franța), Sparta Praga (Cehia), Aston Villa (Anglia), Bologna (Italia), Girona (Spania), Stuttgart (Germania), Sturm Graz (Austria), Stade Brestois (Franța)

Schimbare importantă la tragerea la sorți a faza ligii UEFA Champions League

O altă mare schimbare pentru acest sezon este reprezentată de modul în care se va organiza tragerea la sorți din 29 august. Împerecherile echipelor nu se vor efectua manual, ca până acum, ci electronic, cu un program. UEFA a renunțat la modalitatea clasică pentru că ar fi durat mult prea mult.

Ca până acum, există anumite restricții la tragerea la sorți. O echipă nu poate juca în faza ligii împotriva unei compatrioate și poate întâlni cel mult două formații din aceeași țară. 

Cele 36 de echipe vor concura într-un sistem de ligă, cu un clasament în care sunt incluse toate. La finalul fazei ligii, primele opt clasate se califică direct în optimi, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 joacă într-un play-off. Locurile 25-36 sunt eliminate, nu mai ”retrogradează” în Europa League, cum se întâmpla până acum cu echipele care terminau pe locurile trei în faza grupelor.

Când se joacă meciurile din faza ligii UEFA Champions League

Etapa 1: 17-19 septembrie

Etapa 2: 1-2 octombrie

Etapa 3: 22-23 octombrie

Etapa 4: 5-6 noiembrie

Etapa 5: 26-27 noiembrie

Etapa 6: 10-11 decembrie

Etapa 7: 21-22 ianuarie

Etapa 8: 29 ianuarie

Etichete: format uefa champions league , faza ligii uefa champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
191
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide