Connect with us

Alte Sporturi

Ce a câștigat Rapid la primul meci cu Șumudică. Costin Ștucan despre Săpunaru, vestiarul toxic și încrederea dată tinerilor

Noul antrenor nu e în ton cu look-ul corporatist la care visează Dan Șucu. Nici roșcovanul în păr și în obraji Neil Lennon nu era, însă acolo patronul Rapidului a crezut că apucă un filon occidental de picior.

Acum, a fost nevoit să-l aducă pe Șumudică, iar flerul antrenorului care n-are nicio greață să danseze manele pe un stadion s-ar putea să-l aducă pe Șucu mai aproape de visul de mărire în fotbal.

Ce a fost, însă, notabil la primul meci al lui Șumudică după revenirea la Rapid?

Săpunaru

Căpitanul de 40 de ani și-a găsit aparent o feblețe în Șumudică. Veșnic indispus în ultima vreme, poate chiar indiferent la destinul echipei, veteranul pare că are din nou mai mult chef de fotbal decât de intrigi de vestiar.

Șumudică are nevoie de el și e suficient de abil să-l gâdile pe Săpunaru în orgoliul uriaș încât să-și apropie un vestiar care s-a dovedit toxic pentru antrenorii din ultimul an. Pupătura dintre Șumudică și Săpunaru de la golul de 1-0 e un gest între doi oameni de fotbal suficient de abili încât să mascheze o ipocrizie sub aura unui efort colectiv de mobilizare.

Tinerii

Venirea lui Șumudică trebuie să-i bucure pe jucătorii tineri care nu-și găseau pașii pe terenul mișcător din Giulești. Un specialist în man-management – adică în felul de a gestiona jucătorii – , antrenorul are darul de a ridica rapid moralul într-un vestiar, iar asta netezește mereu asperitățile dintre veterani și juniori.

Chiar dacă cerul din Străulești se va înnegri de la fumul grătarelor ce vor veni toamna asta în baza Constructorul, ăsta e un semnal de bine pentru Petrila, Pop și pentru mai puțin tinerii Pașcanu și Manea. Șumudică le-a dat încredere. Primul a răspuns cu o pasă de gol, al doilea și al treilea au înscris, iar Manea a jucat foarte bine.

Stilul de joc

Rapid a început meciul foarte sus, încercând să închidă culoarele Iașiului de ieșire din propria jumătate. Chiar dacă Șumudică a spus că nu a avut timp să lucreze mai nimic, sperând doar să le transfere jucătorilor un pic din agresivitatea și din dorința lui, echipa a părut că nu mai stagnează pe teren cum s-a întâmplat în ultima jumătate de an.

Și, urmare a unui plus de încredere sau a unei aure noi, fotbaliștii rapidiști au început să aibă din nou luciditate și inspirație în execuții. Finalul a fost palpitant, dar acest 2-1 e prima victorie din sezon. Cu antrenamente șumudiciene, grătare sociale și un strop de Anticârcel, echipa din Giulești promite să devină o forță în Liga 1.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide