Connect with us

Alte Sporturi

Trei echipe de handbal din România au cerut wild-card-uri pentru a juca în Liga Campionilor! Anunţul făcut de Constantin Din

Trei echipe de handbal din România au cerut wild-card-uri pentru a juca în Liga Campionilor sezonul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Dinamo, Rapid şi Gloria Bistriţa au solocitat wild carduri pentru Liga Campionilor. Oficialul este optimist în privinţa şanselor ca respectivele wild carduri să fie acordate.

Trei echipe de handbal din România au cerut wild-card-uri pentru a juca în Liga Campionilor! Anunţul făcut de Constantin Din

“Urmează o şedinţă la Federaţia Europeană de Handbal în care se vor stabili participantele în cupele europene. Sunt câteva soliciitări de upgrade din partea echipelor care şi-au câştigat dreptul de a participa în cupele europene. Astfel, Dinamo a solicitat un upgrade pentru a participa în Liga Campionilor. Wild card, da. Upgrade se cheamă trecerea de la o competiţie inferioară la una superioară şi prin acest upgrade se primeşte un wwild card de a participa în cupa respectivă. Din punctul meu de vedere sunt şanse foarte mari şi eu sunt foarte optimist că atât Dinamo cât şi Rapid vor avea wild card şi vor juca în Liga Campionilor. Mai mult decât atât, chiar şi Bistriţa a solicitat un upgrade pentru a putea particiipa de asemenea în Liga Campionilor”, a spus Din, potrivit news.ro.

“Sperăm să obţină aceste wild carduri. E un lucru curajos din punctul meu de vedere. Ştim cu toţii, în Liga Campionilor nivelul de exprimare este superior faţă de Europa League. Şi ăsta e un lucru care pe mine mă bucură şi cred eu că nu doar pe noi ar trebui să ne bucure. Şi federaţia europeană ar trebui să se bucure pentru că are solicitări foarte multe de la cluburi din Europa să participe în cupele europene. Asta înseamnă că sunt competiţii reuşite”, a adăugat el.

Gloria Bistriţa a ajuns în sezonul 2023/2024 în finala European League la handbal feminin, fiind învinsă în ultimul act de formaţia norvegiană Storhamar Handball Elite, iar Rapid Bucureşti a ajuns până în faza grupelor Ligii Campionilor. Cele două echipe au încheiat campionatul intern pe locuile 3, respectiv 2. Campioana este CSM Bucureşti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide