Connect with us

Alte Sporturi

Oțelul Galați va avea un nou stadion de 100 de milioane de euro! Veste uriașă pentru Dorinel Munteanu: „Va avea 30.000 de locuri”

Oțelul Galați va avea un nou stadion de 100 de milioane de euro! Veste uriașă pentru Dorinel Munteanu: „Va avea 30.000 de locuri

Oțelul Galați va avea un nou stadion

Stadionul Oțelul / Facebook Oțelul Galați

Oțelul Galați va avea un nou stadion. Echipa lui Dorinel Munteanu a primit o veste senzațională!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe baza arenei Dunărea.

Oțelul Galați va avea un nou stadion!

„Pentru că toate lucrurile frumoase te obligă la ceva, sunt în postura de a vă anunţa că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galaţi, care urmează a fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă vom putea obţine ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au alte utilităţi. Va fi un stadion de 25.000, maximum 30.000 de locuri.

Cele mai citite

E un proiect care probabil va avea nevoie de şase luni de zile pentru a avea proiectul de fezabilitate din calculele noastre. Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro.

Banii vor veni probabil în cea mai mare parte de la Compania Naţională de Investiţii şi de la bugetul local. Mai avem de trecut un singur hop, ne dorim ca săptămâna viitoare să avem şi Hotărârea de Guvern pentru ca mai apoi să înceapă licitaţia. Suntem singura echipă din Moldova care a reuşit să câştige campionatul (de fotbal) şi cred că Moldova, nu doar Galaţiul, are nevoie de o astfel de construcţie”, a declarat Pecheanu, potrivit agerpres.ro.

Termen de finalizare, anul 2028

El a afirmat, totodată, că se vor începe lucrări de construcţie şi la patinoar şi la bazin, în privinţa noului stadion avansând ca termen de finalizare a lucrărilor anul 2028.

„Cred că este nevoie alături de stadion şi patinoar şi de bazin, care este şi el foarte aproape de a fi lansat în licitaţie publică. Dar şi micile baze sportive de cartier, pe care trebuie să le reînviem, până în momentul de faţă reuşind să facem cinci sau şase săli de sport, lucru care poate nu este mult, dar cu siguranţă nu este puţin. Cel mai devreme probabil peste un an şi jumătate să înceapă efectiv construcţia, dacă nu cumva doi ar fi o promisiune nerealistă.

Termenul de finalizare ar fi cam de patru ani, cam aşa. Stadionul Oţelul va rămâne cel mai probabil ca bază de antrenament pentru Oţelul Galaţi pe viitor, iar pe noul stadion să fie jucate meciurile oficiale”, a adăugat Pecheanu.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a spus Dorinel Munteanu despre proiect

Antrenorul echipei din Liga 1, Dorinel Munteanu, s-a arătat încântat de proiectul noului stadion şi a precizat, că în cazul în care formaţia sa va evolua în cupele europene în acest an, va juca la Constanţa sau la Bucureşti.

„Lipsea ceva de când am început acest proiect. Pe plan sportiv cred că suntem din ce în ce mai bine, în parametri, şi acest anunţ mă bucură foarte tare. Dacă vom juca în Europa League, prima soluţie ar fi Constanţa pentru noi (Ovidiu, n. red.), dar sunt convins că vom juca în cupele europene. A doua opţiune ar fi Bucureştiul ca teren de joc, dar încă nu mi s-a cerut de la federaţie”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Acesta a spus că îşi doreşte ca anul viitor echipa să aibă un buget de 4-5 milioane de euro: „Sper ca anul viitor să avem un buget de patru-cinci milioane de euro, ca să pot plăti la timp, ca să zic aşa, salariile jucătorilor”.

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obţine licenţa de a putea evolua în Europa League, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Loading ... Loading …

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide