Connect with us

Alte Sporturi

Nu s-au învățat minte! Spectacol pirotehnic la Rapid, cu Daniel Niculae în tribune

  • admin

  • SuperLiga: PetrolulBotoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: RapidUniversitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Înaintea meciului de luni, cu Universitatea Craiova, Rapid avea zero victorii, un egal și cinci eșecuri, dar fanii au venit la meciul din Giulești.

Torțe și fumigene aruncate pe gazon de galeria Rapidului

Galerie Foto

Mai mult, galeria grupării de lângă Podul Grant a pregătit și a desfășurat un spectacol pirotehnic, sub privirile lui Daniel Niculae (41 de ani), aflat la tribuna oficială.

Cei de la Rapid nu s-au învățat minte după ”Dosarul Pyro”, pe baza căruia Liviu Ungurean, liderul galeriei, a fost reținut, iar asupra lui Niculae s-a dispus urmărirea penală.

Concret, galeria de la Rapid a introdus ân stadion torțe și petarde pe care le-au aruncat pe gazon înainte de starul partidei.

Daniel Niculae a devenit inculpat, dar nu mai e acuzat de ”constituire de grup infracțional organizat”

În urmă cu o lună și jumătate, mai mulți suporteri din galeria Rapidului, dar și oficialul Daniel Niculae, au ajuns în birourile procurorilor, iar 17 persoane au fost reținute pentru câte 24 de ore în dosarul care a căpătat numele de ”Dosarul Pyro”.

La momentul respectiv, Niculae a primit calitatea de suspect la capătul celor două ore în care a dat declarații.

Întâmplător sau nu, deciza procurorilor în cazul lui Daniel Niculae, de a-i schimba încadrarea juridică în ”Dosarul Pyro” din suspect în inculpat vine la foarte puțin timp după ce oficialul giuleștenilor a numit ”o mizerie” dosarul legat de încălcarea Legii 4 prin folosirea materialelor pirotehnice pe stadioane.

Anunțul anchetatorilor a dus la întrebarea, vehiculată foarte intens, dacă după acest moment, Dan Șucu îl va mai păstra pe ”Nico” ca președinte al clubului. Dacă omul de afaceri va decide ca Nico să nu mai fie președinte, atunci asta ar însemna îndepărtarea din club a celui de care se leagă multe dintre realizările din ultimii ani ale noului Rapid, odată cu promovarea echipei din Liga a 4-a!

Totuși, trebuie remarcat că în comunicatul prin care este anunțată decizia de schimbare a încadrării, nu mai apare vreo referire la ”grup infracțional organizat”.

Referire care dacă ar fi fost păstrată ar fi înrăutățit perspectiva pentru oficialul din Giulești.

De ce îl acuză procurorii pe Daniel Niculae în așa-zisul ”Dosar Pyro”

Citește și: 

”În fapt, în sarcina celui de-al doilea inculpat s-au reținut următoarele:

– în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.

– în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

… Facem precizarea că extinderea acțiunii penale sau luarea unor măsuri asigurătorii sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București”, se arată, printre altele, într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Etichete: daniel niculae , liviu ungurean , dosarul pyro , rapid universitatea craiova live video , rapid fumigene


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide