Connect with us

Alte Sporturi

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

  • Liga 2: CS Mioveni – Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea – Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Cinci echipe din Bundesliga în sezonul viitor din UEFA Champions League

După egalul reuşit de Bayern Munchen acasă împotriva lui Real Madrid (2-2) şi succesul lui Dortmund contra lui PSG, Germania are 18,357 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de Franţa, care va ajunge la cel mult 18,000 puncte, sau de Anglia (în cel mai bun caz 18,250), Italia ocupând primul loc cu 19,428 puncte.

În primele patru locuri în clasamentul UEFA 2023 calculat pe baza celor cinci sezoane 2018/23, Germania, Anglia, Spania şi Italia erau sigure, la începutul sezonului 2023/24, că vor beneficia de patru locuri pentru faza grupelor în următoarea ediţiei a Ligii Campionilor.

Odată cu schimbarea formulei, Liga Campionilor va trece de la 32 la 36 de echipe, repartizate într-o grupă unică, cu opt meciuri în prima fază a competiţiei. Două dintre cele patru locuri suplimentare sunt acordate celor mai bune două naţiuni în cursul sezonului european, notează Agerpres.

După sferturile de finală, în urmă cu două săptămâni, Italia şi-a asigurat unul din cele două locuri suplimentare, iar Germania a obţinut miercuri al doilea loc.

Acesta va reveni chiar lui Dortmund, aflată acum pe locul 5 în Bundesliga, care este sigură ca va încheia campionatul pe unul din primele cinci locuri, dar este la 5 puncte de RB Leipzig, ocupanta poziţiei a patra, şi la 7 puncte de Stuttgart, care este pe locul 3, când au rămas trei etape.

Etichete: real madrid , psg , germania , bayern munchen , borussia dortmund , bundesliga , locuri champions league , locuri ucl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide