Connect with us

Alte Sporturi

FIG a făcut anunțul, la câteva ore după decizia TAS

  • SuperLiga: Sepsi – Universitatea Craiova, duminică, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj – Unirea Slobozia, duminică, 22:00, DGS 1

Inițial, sportiva din România a terminat concursul de la JO 2024 pe ultima treaptă a podiumului (13.700), însă echipa din SUA a făcut contestație, iar nota lui Jordan Chiles a fost mărită de la 13.666 la 13.766 și aceasta i-a luat locul Anei Bărbosu.

Galerie Foto

E oficial! FIG: ”Clasamentul s-a modificat, cu Ana Bărbosu pe locul 3”

Sportiva din România a apelat la TAS, iar judecătorii de la Lausanne au hotărât că americanii au făcut contestația în afara timpului regulamentar, de un minut. Astfel, Jordan Chiles a rămas cu nota inițială (13.666) și, în acest caz, Ana Bărbosu trebuia să revină pe locul 3.

Totuși, chiar dacă decizia TAS a fost una favorabilă pentru Bărbosu, doar Federația Internațională de Gimnastică putea schimba ierarhia în finala de la sol. Și a făcut-o după câteva ore de la anunțul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Așadar, e oficial: Ana Bărbosu e medaliată cu bronz la sol, la JO de la Paris! 

După publicarea deciziei TAS, FIG confirmă că rezultatele finalei de la sol la gimnastică artistică feminină, din 5 august 2024, sunt modificate în concordanță cu această hotărâre, după cum urmează:

– Nota inițială de 13.666 obținută de Jordan Chiles e restabilită

– Clasamentul s-a modificat în consecință, cu Ana Bărbosu (România) pe locul 3, cu 13.766”, se arată în comunicatul FIG.

  • Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul i-a revenit americancei Simone Biles (14,133). Sabrina Voinea a încheiat pe 4, iar Jordan Chiles pe 5.

Etichete: tas , ana maria barbosu , jordan chiles , gimnastica jo 2024 , federatia internationala gimnastica , bronz barbosu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide