Connect with us

Alte Sporturi

Ce mai are voie să facă un pilot? Întrebarea lui Adrian Georgescu, după ce Norris a fost penalizat pentru depăşirea la Verstappen

Vă reamintesc că, dacă ținem cont de toate aceste restricții și regulamente, un astfel de duel, pe care-l consider cel mai frumos din istoria F1, ar fi dus la penalizări severe.

Depășirea nu e un menuet. Nu e întrecerea între doi vatmani, fiecare rulând cuminte pe șinele lui. Depășirea înseamnă presarea adversarului, înșelarea lui, chiar bruscarea lui. Îi ocupi un spațiu despre care crede că este al lui. Dacă vii din spate, trebuie să câștigi acei metri pe care-i are ca avantaj. Cum s-o faci altfel decât presând, derutând, forțând?

Trebuie să-i lași suficient loc adversarului. Oare?

Am o problemă, mai ales, cu această afirmație: “Trebuie să-i lași suficient loc adversarului ”. Mie nu mi se pare că ar trebui neapărat, în orice situație. Nu suntem într-un autobuz, unde chiar trebuie să cedăm locul. Formula 1 e o competiție. Dacă adversarul nu are loc, poate să se retragă.

Nu suntem toți câștigători. Unii pierd, alții câștigă. Și așa trebuie să rămână. Altfel nu e sport, ci docudrama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide