Connect with us

Alte Sporturi

Ofertă făcută de FC Barcelona pentru un fotbalist român: “Nici nu m-am uitat la contract…”

Nicolae Mitea a fost promovat la echipa mare a lui Dinamo în sezonul 2002-2003, la finalul căruia avea să plece la Ajax Amsterdam. Până să îi aleagă pe “lăncieri”, Mitea a avut pe masă o propunere de la FC Barcelona, unul dintre cele mai importante cluburi din istoria fotbalului.

Din păcate pentru el, Mitea nu și-a atins potențialul uriaș pe care l-a avut, iar una dintre cauze au fost scandalurile pe care le-a avut în viața privată. Acesta a avut o relație controversată cu celebra Andreea Tonciu.

Foto 4/15

Nicolae Mitea a vorbit despre oferta de la FC Barcelona

La mai bine de 20 de ani distanță de când a fost dorit de FC Barcelona, Nicolae Mitea și-a amintit cum au decurs negocierile cu catalanii. Impresarul acestuia, Giovanni Becali, a cerut un salariu de 10.000 dolari pe lună pentru jucătorul care avea atunci 16 ani, iar Barcelona s-a retras din afacere.

“Voiau să-mi ofere un contract de 2.000 de dolari pe lună. Eu aveam 16 ani. Nea’ Giovanni a spus că e un contract foarte mic pentru un club ca Barcelona.

Nea’ Giovanni a spus: ‘Mai plusați!’ Zice el, din ce îmi aduc aminte, ‘10.000 de dolari pe lună’.

Aveam 16 ani, eu nu jucasem la seniori niciodată. Nu s-au înțeles cu cei de la Barcelona și n-am rămas”, a povestit Nicolae Mitea la “Un podcast”.

Mitea a debutat la Dinamo la 17 ani

Mitea putea să le calce pe urme lui Hagi și Gică Popescu

Nicolae era și prenumele primului jucător român care a îmbrăcat după tricoul blaugrana. Nicolae Simatoc a jucat pentru FC Barcelona între 1950 și 1952.

El a fost urmat în anii `90 de Gică Hagi și Gică Popescu. Mitea povestește cum a apărut interesul catalanilor pentru el într-o epocă în care la Barcelona încă nu debutase Lionel Messi.

Ioan Becali l-a reprezentat ca impresar pe fotbalistul cu 8 selecții sub tricolor

“Din ce mi-a spus Nea’ Giovanni (n.r. Ioan Becali) îl sunase Tente Sanchez. I-a spus că are un român, că au pe cineva pe care vor îl semneze. Eu eram aproape semnat, trebuiau să vină părinții, să trimită procură.

Chestiile astea durează. Ajung cu Nea’ Giovanni, îmi pune contractul în față, el îmi traducea tot ce scria în contract, nici nu m-am uitat la el. Eram jucătorul lui Nea’ Giovanni și mergeam pe mâna dânsului”, a încheiat Mitea.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide