Connect with us

Alte Sporturi

Brazilia îi aduce un omagiu lui Aryton Senna, la 30 de ani de la moartea triplului campion mondial

Fanii triplului campion mondial (1988, 1989 şi 1991) sunt aşteptaţi pe tot parcursul zilei de 1 mai în faţa mormântului acestuia dintr-un cimitir din Sao Paulo, oraşul său natal, unde a fost înmormântat, la vârsta de 34 de ani, după tragicul său accident de pe circuitul de la Imola (Italia), pe 1 mai 1994.

Ca în fiecare an de la moartea sa, se organizează o cursă de alergare pe circuitul Interlagos, tot la Sao Paulo, unde a Senna a obţinut două victorii în finalul carierei, în 1991 şi 1993.

Fostul pilot omagiat la televiziunile locale din Brazilia

La televiziunile locale s-au înmulţit în ultimele zile programele care îl omagiază pe pilotul al cărui nume a fost atribuit mai multor străzi din Brazilia.

O expoziţie itinerantă intitulată “Eu, Ayrton Senna da Silva – 30 de ani”, se deschide miercuri la Rio de Janeiro, după ce a vizitat alte câteva metropole braziliene.

În această expoziţie, vizitatorii pot auzi vocea pilotului povestind momentele definitorii ale vieţii şi carierei sale folosind inteligenţa artificială.

Pe splendida plajă Copacabana, un loc emblematic al oraşului Rio, mulţi dintre cei care se plimbă îşi fac fotografii în faţa statuii din bronz a pilotului, care îl imortalizează pe Senna cu braţele ridicate, fluturând un drapel brazilian.

Institut în Brazilia care îi poartă numele

Dincolo de performanţele sportive, moştenirea regretatului pilot rămâne vie în Brazilia prin Institutul Ayrton Senna, care a fost recunoscut în 2004 de UNESCO pentru proiectele sale educaţionale destinate copiilor din cartiere defavorizate.

”Ayrton a spus mereu că, dacă vrei să schimbi lucrurile, trebuie să începi cu educaţia”, afirmă Viviane Senna, sora lui Ayrton şi preşedinta institutului, într-un videoclip postat recent pe reţelele de socializare.

Fondat la şase luni după moartea pilotului, institutul precizează că de serviciile sale au beneficiat aproximativ 36 de milioane de elevi din 3.000 de oraşe braziliene.

Pentru scriitorul brazilian Ernesto Rodrigues, autor al biografiei ”Ayrton, eroul dezvăluit”, Senna şi-a lăsat amprenta pentru că “a redat stima de sine brazilienilor” într-o perioadă marcată de crize politice şi economice.

Când a Ayrton Senna a cucerit titlurile mondiale, Brazilia tocmai ieşea dintr-o dictatură militară şi trecea printr-o perioadă de hiperinflaţie, relatează Agerpres.

“Moştenirea sa a fost în mare măsură păstrată. Şi-a dat numele unor artere importante din toată ţara. De fiecare dată când numele său este menţionat, le produce brazilienilor multă mândrie”, conchide biograful.


[embedded content]

Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide