Connect with us

Alte Sporturi

Sorin Cârțu a găsit noua ”perlă” de la Universitatea Craiova: ”Să-l forțeze mai mult”

  • Liga 2: FC Argeș – CSM Focșani, luni, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Poli Iași – Dinamo, luni, 22:00, DGS 1

În această partidă, tehnicianul oltenilor Costel Gâlcă (52 de ani) a decis, printre altele, să-l debuteze la seniori pe atacantul David Barbu (18 ani).

La primul meci al său pentru echipa mare a Universității Craiova, puștiul introdus în minutul 46 în locul lui Ștefan Baiaram (21 de ani) s-a implicat activ în jocul ofensiv și a avut, per total, o prestație apreciată. Evoluția lui Barbu împotriva covăsnenilor a fost scoasă în evidență și de un fost oficial al formației din Bănie. 

Sorin Cârțu, despre David Barbu: ”Are un fizic bun. Știe. Are calitate”

Sorin Cârțu (68 de ani), fostul președinte al Universității Craiova, a salutat decizia lui Gâlcă de a-l promova la prima echipă pe David Barbu. În opinia fostului oficial din Bănie, fotbalistul de 18 ani are o calitate tehnică peste medie și are un fizic bun pentru vârsta sa. 

Sorin Cârțu a dezvăluit că îl știa pe David Barbu de mai mult timp, dintr-o finală la juniori disputată între Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște, unde tânărul atacant a reușit să marcheze un gol pentru olteni și să-și creeze mai multe situații periculoase la poarta adversă. 

De aceea, fostul președinte al oltenilor este de părere că Barbu trebuia promovat mult mai devreme la prima echipă a Craiovei. 

”Eu aș fi vrut ca și mai demult să îl încerce (n.r. pe David Barbu). Felicitări lui Gâlcă pentru că a apelat la el. Nu era un joc simplu. Eu l-am văzut pe copilul ăsta (n.r. David Barbu) acum doi ani când au jucat finala la Târgoviște. E o coincidență. Atunci a intrat chiar în locul lui Baiaram. Pe Baiaram l-au adus special pentru finala de juniori. Atunci s-a accidentat.

A fost cel mai bun jucător al finalei respective, copilul ăsta. A dat și gol, a avut și niște acțiuni foarte bune. Poate că mai demult trebuia încercat. Măcar în situații de 15-20 de minute. Are un fizic bun. Știe. Are calitate. Să îl forțeze mai mult.

Așa se cresc jucătorii tineri. Pe un fond de joc bun al echipei. Să poată și el să se implice, să îi dea încredere”, a spus Cârțu, la Fanatik

VIDEO Rezumat Sepsi – Universitatea Craiova, scor 1-2

Etichete: universitatea craiova , sorin cartu , david barbu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide