Connect with us

Fotbal

5 Februarie- ziua marilor fotbaliști:Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar

Foto: Profimedia

Ziua de 5 februarie reprezintă o zi de sărbătoare în fotbalul românesc: e ziua în care, în anul 1965, se năștea unul dintre cei mai buni fotbaliști români din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

Pe 5 februarie s-au mai născut Cristiano Ronaldo, Neymar sau Carlos Tevez, dar şi regretatul Cesare Maldini. Românul Eric Bicfalvi este născut tot pe 5 februarie, în 1988.

Fotbaliştii născuţi pe 5 februarie

Cristiano Ronaldo- 39 de ani

Cristiano Ronaldo s-a născut în 1985, la Funchal, în Portugalia, în ziua în care ,,regele” fotbalului românesc era deja un nume important. Portughezul a reușit să câștige de 5 ori Balonul de aur, iar cele mai mari performanțe le-a atins pe vremea când evolua pentru Real Madrid, club pentru care a evoluat și Hagi între 1990 și 1992. În prezent CR7, așa cum este cunoscut în întreaga lume, este legitimat, în Arabia Saudită, la Al Nassr, acolo unde a devenit cel mai bun marcator al anului precedent, cu 54 de goluri, marcate în toate competițiile. Obiectivul principal al anului pentru luisitan este acela de a câștiga o un nou turneu final alături de naționala Poertugaliei.

Neymar – 32 de ani

Născut în anul 1992, la Mogi Das Cruez, în Brazilia, Neymar a fost considerat mult timp unul dintre cei mai buni jucători ai planetei, dar accidentările suferite în ultimul timp l-au scos din forma. Cea mai bună perioadă a carierei pentru brazilian a fost pe vremea când a evoluat pentru Barcelona. În anul 2015 îi ajuta pe catalani să câștige ultimul trofeu de Champions League până în prezent.

În acest sezon, Neymar a fost legitimat la Al-Hilal, dar nu a apucat să joace doar câteva meciuri, deoarece în luna octombrie a suferit o ruptură de ligamente încrucișate. Acesta este așteptat să revină pe teren până la vară, atunci când va încerca să ajute Brazilia la Copa America.

Carlos Tevez- 40 de ani

,, Apașul” cum era poreclit, Tevez s-a născut la Buenos Aires, în Argentina. Acesta a evoluat pentru echipe precum Manchester United, Manchester City sau Juventus. A ales să-și încheie cariera în 2021 la una dintre cele mai iubite echipe din Argentina, Boca Juniors.

În prezent, Tevez este antrenorul echipei Independiente, echipă cu care a încheiat anul 2023 pe locul 24 în prima ligă din Argentina.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
191
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Fotbal

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide