Connect with us

Alte Sporturi

Lewis Hamilton a dat lovitura cu ”transferul” la Ferrari! Ce sumă va încasa britanicul la 40 de ani

  • admin

Începând cu anul 2025, Hamilton va fi pilot Ferrari, unde va face pereche cu Charles Leclerc.

Lewis Hamilton va încasa aproape 100 de milioane de euro anual la Ferrari

Nu este cunoscut încă motivul pentru care britanicul a decis să renunțe la colaborarea cu Mercedes și să facă pasul la Ferrari, însă un lucru este cert. Toți piloții din Formula 1 visează să piloteze la un moment dat pentru Scuderia.

Cu toate acestea, pilotul ar fi putut fi influențat și de partea financiară, pentru că la Ferrari, Hamilton va încasa o sumă uriașă dacă ținem cont și de vârsta pilotului britanic.

Conform Mundo Deportivo, care citează presa engleză, pilotul britanic va încasa la Ferrari aproximativ 100 de milioane de euro. Salariul fix va fi de aproximativ 50 de milioane de euro, însă la această sumă se vor adăuga și bonusurile de performanță, drepturi de imagine și sponsorizări.

Doar Max Verstappen are un salariu fix mai mare decât Hamilton

În comparație, viitorul său coleg, Charles Leclerc, încasează doar 30 de milioane de euro. Astfel, Hamilton va fi în continuare pe locul doi în clasamentul salariilor din Formula 1, în urma lui Max Verstappen, campionul mondial en-titre, care încasează un salariu de 64 de milioane de euro de la Red Bull Racing.

La Mercedes, Hamilton are un salariu anual de 45 de milioane de euro la care se adaugă și bonusuri în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

Mesajul lui Lewis Hamilton după ce a semnat cu Ferrari

“Am avut 11 ani extraordinari cu această echipă și sunt atât de mândru de ceea ce am realizat împreună. Mercedes face parte din viața mea de la 13 ani. Este un loc în care am crescut, așa că luarea deciziei de a pleca a fost una dintre cele mai grele decizii pe care am fost nevoit să le iau vreodată.

Dar a venit momentul potrivit să fac acest pas și sunt încântat să accept o nouă provocare. Voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru sprijinul incredibil al familiei Mercedes, în special lui Toto (n.r. Toto Wolff, directorul echipei) pentru prietenia și modul în care a condus totul și vreau să termin cât mai bine împreună cu ei acest sezon.

Sunt 100% concentrat să ofer cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să fac ultimul meu an cu “Silver Arrows” (n.r. săgețile de argint) unul de amintit”, a declarat Lewis Hamilton, potrivit celor de la Sport Bible.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide