Connect with us

Alte Sporturi

Moartea lui Dikembe Mutombo, cel care a scris istorie în NBA, deplânsă de fiul său. Mesajul emoționant: “A fost chemat să se odihnească”

Unul dintre cei mai buni baschetabliști din istorie, Dikembe a fost diagnostic cu cancer la creier în 2022, fapt anunțat de NBA.

De atunci a dus o luptă grea, pe care, în cele din urmă, a pierdut-o.

Dikembe Mutombo a decedat la 58 de ani. Declarația emoționantă a fiului său

Fiul său, Ryan, a dat un mesaj public, în care a onorat memoria tatăului său.

“Tata o să fie mereu eroul meu. Nu datorită succesului, nu datorită banilor, ci pentru că ne-a învățat să iubim și să-l iubim. E eroul meu pentru că i-a păsat. Rămâne omul cu cea mai pură inimă pe care l-am cunoscut.

Am considerat, uneori, că tata e un supererou. Copilul din mine nu accepta că nu e adevărat asta. Tata a fost un om care nu se oprea din a aduce onoare planetei, oamenilor, Creatorului ei.

Asta l-a făcut atât de maleabil. Asta l-a făcut real. Astăzi, 30 septembrie 2024, a fost chemat să se odihnească. Te iubesc, tată. Odihnește-te în pace”, a fost mesjaul lui Ryan, conform celor de la Dailymail.

Cariera lui Dikembe Mutombo

Pivot foarte înalt (2,18 m), el a participat de opt ori la All Star Game între anii 1990 şi 2000, fiind apreciat mai ales pentru calităţile sale defensive. A fost votat fundaşul anului de patru ori şi, de asemenea, cel mai bun blocator de trei ori şi cel mai bun recuperator de două ori.

Născut la Kinshasa, Mutombo a jucat în două finale, în 2001 cu Philadelphia 76ers şi în 2003 cu San Antonio Spurs, dar nu a câştigat niciodată titlul.

“Mount Mutombo” a purtat tricoul a opt francize din NBA în timpul unei “călătorii” care a început în 1991 la Denver Nuggets şi s-a încheiat la Houston Rockets în 2009, la vârsta de 43 de ani.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide