Connect with us

Alte Sporturi

Vulpea și câinii

După calificări, Max Verstappen ofta: „Gata, avansul nostru în fața celorlalte echipe s-a dus. Mașina McLaren e mai rapidă”. Așa e, diferența de performanțe între monopostul Red Bull și mașinile concurente s-a diminuat serios. Poate ierarhia celor mai rapide mașini chiar s-a inversat, cine știe? Numai că, voit sau nu, Max uita de un factor decisiv: el însuși. În primul rând el a făcut diferența în Marele Premiu al Spaniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prima cursă a sezonului, vă reamintesc, Max i-a bătut pe rivali, după cum spun piloții, “cu ceasul de la gară”. A terminat cu 24 de secunde în fața următorului pilot (evident, altul decât coechipierul Perez). Acum, a fost nevoie de mult mai mult efort pentru a se impune.

Unde a pierdut Lando? În primul rând la start, după cum chiar el recunoaște. Nu numai pentru că a luat un start slab. Paradoxal, dacă s-ar fi preocupat mai puțin să-l blocheze pe Max și ar fi încercat mai degrabă să se mențină aproape de el, probabil ar fi câștigat această cursă. Căci apariția surprinzătoare a lui Russell în față l-a încetinit mult pe Lando.

Asta e diferența între un multiplu campion mondial și un pilot foarte bun. Max s-a folosit de tot ce s-a putut, a făcut diferența când a trebuit, apoi pur și simplu nu a mai făcut greșeli. A controlat cursa tot timpul, exact cum a făcut-o și în Canada. Imediat ce l-a depășit pe George Russell în turul al treilea, în numai două treimi de tur, Max ieșise deja din intervalul de o secundă necesar folosirii DRS-ului. Pur și simplu zbura. După cum spuneau comentatorii Sky, pilotul Red Bull a plecat în cursă cu un tren de pneuri deja puțin uzate, deci acestea au intrat și mult mai repede în temperatură.

Prin contrast, Lando Norris s-a chinuit să treacă de George Russell. Comunicarea radio dintre boxele McLaren și Lando e sugestivă. “E posibil să-l prindem pe Russell în turul acesta” i-au zis la un moment dat cei de la boxe. „Eu cred că trebuie să-l prindem pe Max“ a replicat Lando.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
192
SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Ar trebui sa retrogradeze Dinamo?

Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide