Connect with us

Alte Sporturi

Gică Popescu știe de ce grupă are nevoie România în preliminariile pentru World Cup 2026! Ce a spus înainte de tragerea la sorți

Gică Popescu știe de ce grupă are nevoie România în preliminariile pentru World Cup 2026! Ce a spus înainte de tragerea la sorți

Gică Popescu, în timpul unei emisiuni la Antena 1 / Captură AntenaSport.

Gică Popescu a spus ce grupă își dorește pentru România, în cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2026. Fostul mare jucător știe de ce are nevoie echipa națională, pentru a fi prezentă la turneul final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cupa Mondială din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada și Mexic. Turneul final va fi transmis, în exclusivitate, de Antena.

Gică Popescu a spus ce grupă își dorește pentru România, înainte de tragerea la sorți pentru preliminariile World Cup 2026

„Baciul” este de părere că România are nevoie de o grupă accesibilă în preliminariile pentru World Cup, cu adversari cât mai slabi, pentru a avea șanse mari de calificare ala turneul final.

Totodată, Gică Popescu a transmis că, în opinia sa, echipa națională ar putea ajunge la un nivel mult mai înalt, în cazul în care va avea o continuitate în rezultate.

„O grupă accesibilă, adversari cât mai slabi, dacă pot fi la acest nivel adversari slabi, cred că naționala are nevoie de o continuitate în rezultate și așteptăm să facă acest declic, să poată bate și echipele valoroase”, a spus Gică Popescu, în cadrul unui interviu.

România se află în urna a 2-a pentru tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026, care va avea loc pe data de 13 decembrie. Astfel, „tricolorii” pot avea în grupă și un adversar de top.

Iată componența urnelor:

Urna 1: Franța, Spania, Anglia, Portugalia, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Croația, Elveția, Danemarca, Austria
Urna 2: Ucraina, Turcia, Suedia, Țara Galilor, Polonia, Ungaria, Serbia, Grecia, România, Slovacia, Norvegia, Cehia
Urna 3: Scoția, Slovenia, Irlanda, Albania, Finlanda, Georgia, Macedonia de Nord, Islanda, Irlanda de Nord, Bosnia, Muntenegru, Israel
Urna 4: Bulgaria, Luxemburg, Belarus, Armenia, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Letonia, Insulele Feroe, Lituania
Urna 5: Moldova, Malta, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

UEFA a impus anumite restricții pentru tragerea la sorți, dat fiind faptul că mai multe echipe naționale nu pot disputa meciuri de preliminarii în luna martie, fiind calificare la barajele/play-off-ul din UEFA Nations League. Potrivit Football Meets Data, echipa națională a României va fi repartizată într-o grupă de 5 selecționate și poate întâlni următoarele adversare:

Din urna 1: Anglia, Elveția, Belgia și Austria
Din urna 3: Albania, Macedonia de Nord, Finlanda, Irlanda de Nord, Muntenegru, Bosnia, Israel
Din urna 4: Luxemburg, Belarus, Kazahstan, Azerbaijan, Estonia, Cipru, Insulele Feroe, Letonia și Lituania
Din urna 5: Moldova, Malta, Andorra, Girbaltar, Liechtenstein, San Marino

Iată cum ar arăta o variantă de grupă accesibilă pentru România:

1. Austria
2. România
3. Irlanda de Nord
4. Letonia
5. San Marino

Iată cum ar arăta o variantă de grupă „horror” pentru România:

1. Anglia
2. România
3. Muntenegru
4. Kazahstan
5. Moldova

FRF, în „război” cu UEFA

Federaţia Română de Fotbal va face contestaţie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce UEFA a stabilit ca România să joace fără spectatori un meci oficial şi a luat hotărârea de a amenda FRF cu un total de peste 130.000 de euro.

Chiar dacă cea mai importantă decizie, victoria la masa verde cu Kosovo, ne-a avantajat, FRF consideră exagerate amenzile primite, dar şi pedeapsa de a disputa un meci cu porţile închise.

„Kosovo a încălcat cel mai important principiu din fotbal, și anume ca meciul să se joace pe teren. Cu toate acestea, echipa kosovară nu a fost sancționată.

În schimb, noi am primit niște amenzi și o sancțiune pe care le considerăm prea mari”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Federația Română de Fotbal subliniază că suporterii români au avut un comportament civilizat în timpul meciului și că aceștia au fost provocați, existând mai multe dovezi în acest sens. Prin acest demers FRF dorește să protejeze imaginea fotbalului românesc și să lupte pentru respectarea principiilor de fair-play”, se mai arată pe frf.ro.

Loading ... Loading …

Citește și:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
[ays_poll id="2"]
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi