Connect with us

Alte Sporturi

Verdict dur pentru Simona Halep, după ce nu a fost invitată la Roland Garros. ”Exemplul” Maria Sharapova

  • SuperLiga: CFRFarul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea CraiovaSepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Jurnaliștii de la publicația americană Lob&Smash au scris un material destul de dur în care au invitat-o să încerce să urce în clasamentul WTA, nu să aștepte câte un wild-card.

Jurnaliștii americani i-au transmis Simonei Halep să lupte pe teren pentru locul ei la turneele WTA importante

Simona Halep a câștigat trofeul de la Roland Garros în anul 2018 și a jucat alte două finale, dar nu a primit un wild-card sezonul acesta. ”Ei sunt mai naționaliști”, a spus jucătoarea într-un interviu acordat Digi Sport, acum câteva săptămâni. Jurnaliștii de la publicația Lob&Smash nu sunt de acord cu ea și i-au transmis să o ia ”de jos”, cu turnee mici în care să câștige puncte care să o ajute să nu mai fie atât de jos în clasamentul WTA

”Simona Halep cu siguranță va aduce fani la un turneu dacă i se va acorda un wild-card. Totuși, cred că Federația Franceză de Tenis a avut dreptate să nu îi acorde un wildcard la acest turneu major. Dacă Halep vrea să revină în sport, ar trebui să urce din nou în clasament și să joace în turnee de nivel inferior.

Halep, una dintre cele mai populare jucătoare din circuit, a revenit în acest an după ce sentința ei pentru dopaj a fost redusă printr-un apel de succes. Suspendarea, procesul și apelul lui Halep au fost cu siguranță o călătorie anevoioasă pentru fostul număr unu mondial”, au spus jurnaliștii.

Halep a jucat două meciuri după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. În primul a fost învinsă, iar pe al doilea nu a reușit să-l ducă până la final, din cauza unei accidentări.

”Deciziile luate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului și Tribunalul de Arbitraj Sportiv au fost voluminoase și, uneori, confuze. Totuși, un lucru care continuă să fie neînțeles este că Halep nu a fost ‘exonerată’”, mai scrie sursa citată.

Maria Sharapova a fost tratată la fel ca Simona Halep, de organizatorii de la Roland Garros

Jurnaliștii au amintit și cazul Maria Sharapova. Fosta jucătoare din Rusia a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016, dar după ce s-a întors pe teren nu a fost invitată la turneul din Franța.

”În 2017, dubla campioană la French Open, Maria Sharapova, nu a primit un wild-card nici pentru tabloul principal, nici pentru calificări. Atunci președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a declarat că Șarapova nu a primit un wild-card pentru că, deși suspendarea ei a fost redusă, tot a fost găsită vinovată de dopaj, fie el intenționat sau nu”, au mai spus cei de la Lob&Smash.

Etichete: simona halep accidentare , simona halep roland garros , simona halep wild-card


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide