Connect with us

Alte Sporturi

Ştefan Birtalan, înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan, înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan, înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan este înmormântat / colaj Facebook, AntenaSport

Ştefan Birtalan este înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea. Dublul campion mondial la handbal a încetat din viaţă luni, 27 mai, la vârsta de 75 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştefan Birtalan a fost dublu campion mondial în 1970 şi 1974. El a fost medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976 la Montreal şi bronz la Munchen şi Moscova, în 1972 şi 1980. În 1977 a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua. Timp de 14 ani a jucat la naţionala României, aducând 993 de goluri.

Ştefan Birtalan, înmormântat cu onoruri militare! Imagini de la funeraliile dublului campion mondial

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, a murit, luni, în jurul orei 6:00.

Birtalan a fost supus unui transplant de ficat în 2008. El era internat de mai mult timp la Spitalul Fundeni din Capitală.

Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, unul dintre cei mai valoroşi handbalişti ai României, a făcut carieră la Steaua. A câştigat 12 tituri de campion, dar şi Cupa Campionilor Europeni în 1977. A jucat 14 ani fără întrerupere la echipa naţională adunând 231 de meciuri. Fostul inter stânga a marcat 993 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time după Vasile Stângă (1414) şi Robert Licu (1054).

Reclamă 4

După ce a renunţat la activitatea de jucător, Ştefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, la naţională, conducător şi membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Ca antrenor, cu Steaua, a fost de şase ori Campion al României şi a câştigat trei Cupe ale României.

„Sportul românesc a rămas mai sărac” Mesajul postat de Elisabeta Lipă, după moartea lui Ștefan Birtalan

Elisabeta Lipă a postat un mesaj după moartea lui Ștefan Birtalan. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a afirmat, într-un mesaj postat în social media, că sportul românesc este mai sărac, după ce Ştefan Birtalan, dublu campion mondial la handbal, a murit, luni, la 75 de ani.

Astăzi a plecat la ceruri un uriaş al sportului românesc, un sportiv legendă, un mare handbalist, un om căruia i-am purtat întotdeauna respect, Ştefan Birtalan. De astăzi, sportul românesc a rămas mai sărac”, a transmis Elisabeta Lipă.

Reclamă 4 / 0/3

„Ne-a fost rival și prieten” Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan

Dinamo a uitat de orice rivalitate şi şi-a luat rămas bun de la Ştefan Birtalan. Fostul mare handbalist a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Dublul campion mondial şi vicecampion olimpic era internat de mai multe luni în spital, după ce s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

Ştefan Birtalan a scris istorie atât la echipa naţională, cât şi la Steaua, echipă cu care a câştigat 12 titluri în România şi Cupa Campionilor Europeni în 1977.

După vestea că cel mai bun handbalist al lumii din 1974, 1976 şi 1977 a încetat din viaţă, rivalii de la Dinamo au transmis un mesaj emoţionant prin intermediul paginii de Facebook a echipei de handbal:

„Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar!

Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!”, au scris pe Facebook cei de la CS Dinamo.

Numeroase personalităţi din lumea sportului şi-au manifestat regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Ştefan Birtalan.

Citește și:

Loading ... Loading …

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide