Connect with us

Alte Sporturi

Stadion de 12.000.000€ într-un sat de 2.000 de locuitori din România

  • Handbal: Flensburg – Dinamo, sâmbătă, 16:00, DGS 1

  • Baraj Superliga: Univ. Craiova – U Cluj, duminică, 20:00, DGS 1

Șelimbăr va avea stadion nou! Bijuteria se va construi într-un sat de 2.000 de locuitori

CSC Șelimbăr, grupare din Liga 2, va avea un nhou stadion în perioada următoare. ”Călăreții roșii” ar urma să evolueze pe o arenă de peste 3.000 de locuri, care va costa 60 de milione de lei, adică aproximativ 12 milioane de euro.

Noul stadion nu se va construi la Șelimbăr, ci la Veștem, un sat care aparține de comuna de lângă Sibiu. Veștem are aproximativ 2.000 de locuitori în prezent. Proiectul noului stadion al Șelimbărului poate fi urmărit în galeria foto de mai jos.

Galerie Foto

Încă din anul 2022 am început demersurile pentru construcția unui nou stadion în satul Veștem! Acest proiect va fi realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Noi ne vom ocupa de proiectare, iar CNI va executa propriu-zis construcția. Spre deosebire de alte proiecte, acest stadion va fi personalizat în funcție de necesitățile comunității noastre.

Ne dorim să avem un stadion conform cu standardele FIFA și UEFA, dar și o sală multifuncțională unde vom amenaja o sală de fitness cu acces gratuit pentru toți locuitorii comunei.

Suntem entuziasmați de acest proiect și de beneficiile pe care le va aduce comunității noastre”, a transmis Marius Grecu, primarul Șelimbărului, pe Facebook.

În sezonul recent încheiat, Șelimbăr a participat în play-off-ul din Liga 2, dar nu a avut drept de promovare din cauza formei de organizare a clubului.

Un nou stadion și la Oradea

Galerie Foto

FC Bihor evoluează în acest moment în Liga 3 din România, însă orădenii au planuri mari pentru viitor. Florin Birta, primarul din Oradea, a oferit ultimele detalii despre noua arenă, care ar urma să fie gata în anul 2027.

Stadionul va avea o capacitate de 16.000 de locuri și va costa 472 de milioane de lei, aproximativ 95 de milioane de euro.

Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2.

Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului.

Arena sportivă va avea un parcaj subteran prevăzut cu 150 de locuri de parcare, iar în vecinătatea stadionului sunt disponibile alte 4.000 de locuri de parcare, toate amplasate la o distanță sub 1.500 de metri față de noul stadion.

Mai mult, arena va fi bine conectată și la rețeaua de transport public, datorită noii linii de tramvai, dată în funcțiune în urmă cu doi ani.

Valoarea totală a investiției se ridică la 472 milioane lei. Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”, a spus primarul Florin Birta.

Etichete: selimbar , stadion selimbar , selimbar liga 2


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide