Connect with us

Alte Sporturi

Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern

  • admin

  • SuperLiga: Hermannstadt – Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova – CFR, joi, 21:45, DGS 1

Noul stadion ”Dan Păltinișanu” de la Timișoara, pe care este așteptată și Real Madrid, va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va costa 167,3 milioane de euro.

Galerie Foto

Real Madrid, așteptată pe arena de 167 de milioane de euro de la Timișoara. Guvernul a aprobat indicatorii-tehnico economici pentru startul lucrărilor

Guvernul României, într-o ședință desfășurată la Timișoara, a aprobat indicatorii tehnico-economici datorită cărora vor putea începe lucrările la noua arenă din Banat.

Premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, fani Real Madrid, și-ar dori ca gruparea spaniolă să ajungă să evolueze pe noua arenă care urmează să se construiască în România.

În acest moment trebuie să vină cererea din partea consiliului județean astfel încât să se intre în faza de demolare.

Cred că asta este procedura pe care au urmat-o și celelalte stadioane, la Constanța, la Pitești. Proprietarul e consiliul județean, ei trebuie să depună solicitarea procedural. Nu e o perioadă lungă, de câteva săptămâni, până se vor parcurge procedurile.

Acesta stadion are în spate o istorie. În anii 1980 pe acest stadion Poli a învins-o pe Celtic. În anii 1990, am scos-o pe Atletico Madrid, iar în 1992, Poli a făcut un egal cu Real Madrid.

Noi amândoi suntem fani ai lui Real Madrid. Avem aceleași culori, alb-violet. M-aș bucura ca în viitor, odată cu infrastructura acestui stadion, să vină o nouă emulație, pentru că e necesară o emulație ca să putem să avem din nou meciuri de acest nivel.

Odată cu construcția noului stadion se va crea această emulație pe care numai Timișoara știe să o facă, pentru formarea unei echipe puternice”, a precizat Sorin Grindeanu, la întrunirea de la Timișoara.

La Timișoara se mai construiește un stadion

Lucrările la stadionul ”Eroii Timișoarei” din Timișoara au început sub prezența lui Iosif Rotariu (61 de ani) și Costel Pantilimon (37 de ani), actualii oficiali de la ASU Poli.

Noul stadion de la Timișoara va fi ridicat pe Calea Buziașului, după cum anunța Primăria Timișoarei încă din 2021. 

Galerie Foto

Peste aproximativ doi ani, Timișoara ar trebui să aibă gata arena care ar urma să aibă la finalizare 10.101 locuri.

Startul simbolic al lucrărilor arenei din Calea Buziașului au fost date recent de către Iosif Rotariu, Costel Pantilimon, dar și Paul Codrea, foști fotbaliști ai Politehnicii Timișoara.

Imaginile de la începerea lucrărilor pot fi urmărite în galeria foto de mai jos. 

Galerie Foto

Construcția arenei ar urma să coste 23,1 milioane de euro și să fie gata în 2026. Banii pentru nou arenă vor proveni de la bugetul local.

Astăzi (n.r. luni) am dat startul lucrărilor de construcție a noului stadion al Timișoarei, din Calea Buziașului. Este o zi în care renaște, de fapt, tot fotbalul timișorean.

M-am bucurat să văd așa de multă lume: jucători de legendă ai lui Poli, juniori care azi se antrenează în alb-violet, părinți, oameni din cartier.

Arena ”Eroii Timișoarei” va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte. Un loc în care se adună toată comunitatea.

Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe Facebook, la începutul lunii martie.

“Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei” – ziuadevest.ro.

Etichete: real madrid , bijuterie , stadion romania , sorin grindeanu , stadion timisoara , stadion dan paltinisanu , marcel ciolacu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide