Connect with us

Baschet

Patru ani fără Kobe Bryant.Legendarul baschetbalist și fiica lui s-au stins într-un tragic accident aviatic.

Patru ani fără Kobe Bryant.Legendarul baschetbalist și fiica lui s-au stins într-un tragic accident aviatic.

Astăzi, 26 ianuarie, se împlinesc patru ani de la moartea lui Kobe Bryant. Acesta s-a stins într-un tragic accident aviatic alături de fiica sa de doar 13 ani, Gianna. Cei doi se îndreptau la Mamba Sports Academy,acolo unde Gianna urma să desfășoare un meci de baschet, dar din păcate acesta nu a mai avut loc.

Născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, Pennsylvania, Kobe și a petrecut o mare parte din copilărie în Italia, unde a învățat tainele jocului cu mingea la coș. La vârsta de 13 ani s-a întors în SUA alături de familie, după ce tatăl său, Joe ‘’Jellybean” Bryant își anunțase retragerea din baschet.

A fost draftat în NBA în anul 1996 de pe poziția cu numărul 13 de Charlotte Hornets, dar a fost cedat ulterior la Los Angeles Lakers, acolo unde și a petrecut întreaga carieră. Acesta și a făcut debutul pe 3 noiembrie 1996, devenind astfel cel mai tânăr debutant la vremea respectivă din istoria ligii la doar 18 ani și 72 de zile. În cei 20 de ani petrecuți pe parchet , Bryant a marcat 33,643 de puncte, fapt ce l-a propulsat pe locul  4 în topul  marcatorilor all-time în NBA. A strâns 18 apariții în All Star Game și a reușit să cucerească 5 titluri de campion alături de Los Angeles Lakers (2000,2001,2002,2009 și 2010).

Ultimul meci din cariera lui Kobe a avut loc pe 13 aprilie 2016, atunci când Los Angeles Lakers a întâlnit Utah Jazz pe teren propriu. În 42 de minute petrecute pe parchet,Bryant a reușit să marcheze 60 de puncte și și-a condus echipa spre victorie devenind astfel cel mai vârstnic jucător care reușeste acest lucru la 37 de ani și 234 de zile.

“Nu îmi vine să cred cât de repede au trecut aceşti 20 de ani. Vă mulţumesc tuturor pentru suport, pentru motivaţie şi pentru toată inspiraţia pe care mi-aţi dat-o. Vă iubesc şi vă voi iubi pentru totdeauna“, declara Kobe la finalul acelei partide.

Carieră plină de trofee și succese

Timp de două decenii a jucat la cel mai înalt nivel și a fost artizanul celor mai mari performanțe alături de Los Angeles Lakers, dar și de naționala Statelor Unite. Kobe a fost desemnat MVP-ul ligii în anul 2008, dar și MVP-ul finalelor din 2009 și 2010.

De asemenea,a reușit să câștige de 4 ori titlul de MVP al All Star Game-ului fiind la egalitate cu Bob Petit.

A câștigat de două ori medalia de aur alături de naționala Statelor Unite, în 2008 la Beijing, respectiv în 2012 la Londra.

Pe 22 ianuarie 2006, Kobe reușea să înscrie 81 de puncta într-un meci câștigat de Los Angeles Lakers în fața celor de la Toronto Raptors. Este cea de-a doua performanță din istoria NBA,după ce Wilt Chamberlain reușise să marcheze 100 de puncte într-un meci din anul 1962.

‘’Ziua lui Kobe Bryant’’

Imediat după retragerea sa din 2016, orașul Los Angeles a anunțat că în fiecare an va celebra  ’’Kobe Bryant Day’’ pe 24 august pentru al comemora așa cum se cuvine pe unul dintre cei mai mari baschetbaliști din lume.

Consiliul local a ales data de 24 august, deoarece în întreaga carieră Kobe a jucat cu două numere pe maieu:8 și 24.

Kobe și a început cariera jucând cu numărul 8,dar din anul 2006 a decis să treacă la numărul 24.

În 2017,Kobe a devenit primul jucător cu două numere retrase de la aceeași echipă.

Câștigător de Oscar

Anul 2018 i-a adus lui Kobe și un premiu Oscar. Acesta a făcut parte dintr-un scurtmetraj animat numit ,,Dear Basketball’’. Filmul prezintă visul lui Bryant din copilărie,acela de a fi star și campion în NBA.

Introdus post-mortem în Hall of Fame

În anul 2020, Kobe trebuia să fie introdus în Hall of Fame-ul NBA alaturi de Kevin Garnett și Tim Duncan,dar din cauza pandemiei de COVID- 19 ceremonia a fost mutată un an mai tărziu.

‘’Kobe a fost ca un frate pentru mine.Când Kobe a murit,a murit și o bucată din mine’’,a spus Michael Jordan la momentul respective.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Baschet

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

REZUMATE VIDEO
SCORURI LIVE
ȘTIRI CALDE