Connect with us

Alte Sporturi

Misterul de la Hamangia: conturi cu numele titularilor și rudelor, pariuri pe înfrângere la scor. Primarul: “Am auzit și eu, sunt vagabonzi dacă au făcut”. Apare “X”, alt văr al Simonei Halep

Zilele trecute, un baschetbalist din NBA a fost suspendat pe viață după ce o anchetă internă a descoperit că paria și oferea altor pariori informații confidențiale despre starea sa de sănătate.

Legitimat la Toronto Raptors, Jontay Porter (24 de ani) juca de patru ani în cel mai tare campion de baschet din lume și adunase până acum câștiguri totale de 6,459,727 de dolari.

Asta nu l-a împiedicat să plaseze 13 pariuri în valoare de 54.094 de dolari pe meciuri din NBA, lucru interzis de regulament. Porter a pariat și pe meciurile echipei sale, dar doar când nu evolua în acele jocuri.

Câștigurile sale fuseseră de 21.695 de dolari, adică 0,335 la sută din banii încasați în patru ani de carieră.

Am mai avut recent un meci al celor de la Hamangia în care cotele la live au arătat foarte ciudat. Au pierdut cu 9-0 (n.r. – meciul cu Unirea Braniștea). Acum, cotele pe victoria la scor a Daciei Brăila s-au comportat ciudat înainte de meci. Am observat că unele case au scos apoi meciul din ofertă expert internațional în monitorizarea pariurilor

Vărul “X” al Simonei Halep: “Nu le am cu pariurile”

Tot zilele trecute, în estul Europei, jucătorii neplătiți ai unei echipe de Liga 3 din România au fost implicați într-un meci suspect de aranjament la pariuri. Hamangia Baia – formație din seria 2 – a pierdut în play-out cu Dacia Brăila (0-7).

Surse iAMsport.ro susțin că, înainte de meci, de pe zeci de conturi s-au plasat pariuri pe sume de până în 450 de lei pe victoria la scor a Daciei Brăila. Meciul s-a terminat cu scorul de 7-0, iar Hamangia nu a tras niciun șut la poartă. Cele mai mari câștiguri au fost de aproape 8500 de lei.

În afară de indolență nu am remarcat nimic altceva la echipa adversă. Într-adevăr, câțiva jucători au fost indolenți. Probabil nu au alergat. Probabil nu le-a plăcut terenul. M-ar surprinde totuși să fi fost blat. Am jucat și eu ceva fotbal și nu aș fi văzut să fie blat. Dacă s-a întâmplat ceva, e urât Adrian Baldovin, antrenor Dacia Unirea Brăila

Printre conturile folosite se numără și unele care, coincidență, poartă numele unor titulari de la Hamangia Baia în partida pierdută cu 7-0. Contactat de iAMsport.ro, Mădălin Marius Anton – un mijlocaș central de 25 de ani – a admis: “Știu că făcusem ceva…un cont”.

Mădălin Anton (dreapta), fotbalistul de la Hamangia care a admis că a făcut un cont la pariuri

Printr-o altă coincidență remarcabilă, un alt cont de pe care s-a pariat pe înfrângerea Hamangiei folosește numele unei rude foarte apropiate de-ale lui Dimciu Halep (23), căpitanul echipei din Baia în partida dezastruoasă de la Brăila.

iAMsport.ro a decis să-i protejeze numele, folosind pseudonimul “X”, însă l-a contactat pentru a discuta despre apariția sa pe lista pariorilor de la meciul rudei sale. “Da, sunt xxxxx (n.r. – gradul de rudenie e protejat) lui Dimciu”, a admis “X”, care este în același timp și vărul Simonei Halep.

Reporter: Ai fost la meciul lui Dimciu de sâmbătă cu Brăila?
X: Ăăăăăăăăă…da, da, spuneți.

Ai fost la meci la Brăila?
Da, da.

Și cum ți s-a părut?
(Ezită)….Nuuuu, la Brăila, n-am fost! Nu. Dar mi s-a spus că au jucat așa și așa.

Aparent au jucat slab pentru că au pierdut cu 7-0.
Da. Nu, n-am fost la meci.

Din informațiile noastre, s-a plasat un pariu de pe un cont care are numele tău.
Așa…

De ce crezi că apare numele tău?
Nu știu. Chiar nu le am cu pariurile și nici nu știu.

Nu ai pariat niciodată?
Nu, nu, nu. Îmi pare rău, dar nu mă pricep.

De unde ar fi putut apărea numele tău?
Nu știu. Nu mă pricep. La meciuri mă uit, dar la pariuri nu le am.

În timp ce “X” spune că nu se pricepe deloc la pariuri, Dimciu Halep a declarat pentru iAMsport.ro: “Nu știu nimic, vă rog să mă credeți. O să-l întreb. O să mai vorbesc cu el, să-l întreb ce a fost. Dar totuși nu cred. El nu prea joacă la pariuri”.

Simona Halep și verii ei: Dimciu Halep și "X"

Jucători neplătiți: “Avem de luat 100 de milioane”

În Constanța s-a dus zvonul mai departe. S-a dezvoltat ideea că Hamangia primește goluri. A fost un zvon trimis în oraș după 9-0, 10-0…Te face să te duci cu gândul că ăsta e nivelul echipei și că spre asta spre îndreaptă meciul. Spre o înfrângere drastică a oaspeților Vasile Carabuz, mijlocaș Hamangia Baia

Fostul jucător în Liga 2 la Axiopolis Cernavodă, Vasile Carabuz (25 de ani) susține că explicația pentru înfrângerea catastrofală de la Brăila stă în salariile neplătite și în lipsa antrenamentelor. Tema se reia în toate declarațiile fotbaliștilor implicați în partida pierdută cu 7-0.

  • Vasile Carabuz, mijlocaș: “Noi nu facem antrenamente de patru luni. Nu suntem antrenați, nu suntem plătiți de patru luni. Ne facem mai mult rău mergând în continuare. Noi tot zicem să nu ne mai facem de râs, să nu ne mai prezentăm, să jucăm pentru noi, dar ei nu fac nimic pentru noi”.
  • Dimciu Halep, atacant: “Noi nu mai mergem la antrenamente de câteva luni bune, din ianuarie. Mergem o dată, de două ori, dacă ne strângem. Suntem nepregătiți. N-am primit bani de 6 luni, cred. Mergem la meciuri doar pentru echipă. Avem noi plăcerea asta să mergem să jucăm. Așa se întâmplă. Decât să se desființeze am ales să mergem până la capăt”.
  • Mihai Zugravu, mijlocaș: “Am fost 12 inși la meci, avem banii neluați de patru luni, n-am luat nicio primă. Ne-am strâns la meci doar să ne prezentăm. Primarul ne aburește cu bugetul. Ba că intră banii acum, ba săptămâna viitoare, peste două săptămâni. Ne duce cu zăhărelul. Avem de luat patru salarii. Plus primele neluate, sunt 100 și ceva de milioane”.
  • Stelian Mișilăricu, fundaș: “Sunt vreo 3 salarii restante în momentul de față, dar n-am nicio problemă”.

Cum se descurcă niște jucători de Liga 3 care nu au primit banii de atâtea luni?

Jucători de la Hamangia, la un pahar de vin

Vasile Carabuz: “Muncesc în altă parte, în port. Am un job stabil. Mă duc la muncă de noapte, de zi, apoi mă duc la antrenament”.

Dimciu Halep: “Eu sunt cu ai mei, nu am treabă cu banii. M-a ajutat Dumnezeu în privința asta și la mine nu e nicio problemă cu banii”.

Mihai Zugravu: “Sunt profesor de sport la școala 30 din Constanța. Mama mea are o plajă, iar în sezon o să fie ok. Mi-am mai luat o grupă de copii la Năvodari, mai iau 1.800 de lei. Fac două antrenamente pe săptămână și un joc în weekend”.

Stelian Mișilăricu: “Nu trăiesc din banii de la fotbal, sunt angajat, am loc de muncă. La fotbal merg de plăcere doar la meciuri”

Primarul: “Dacă au făcut sunt lighioane. Vagabonzi”

Deși cei mai mulți dintre titularii de la Brăila spun că nu s-au mai antrenat serios în acest an, pe contul de Facebook al clubului Hamangia Baia există o postare din 1 februarie cu mesajul: “V-a fost dor de noi?! Săptămâna aceasta suntem în cantonament de pregătire pentru reînceperea meciurilor de campionat din martie”. În postare apar jucătorii la antrenament, iar primarul PSD din comună, Mugurel Marșavela, este tăguit și el.

Răzvan Burleanu și primarul Mugurel Marșavela taie panglica bazei de la Baia

Contactat de iAMsport.ro, Marșavela susține că le-a oferit toate condițiile de pregătire: “Le plătesc și baza sportivă de antrenament de la Constanța. 2.000-2.500 de lei pe lună. Acolo se antrenează, la Poarta Albă. E mai greu să vină la Baia să se antreneze, sunt 70 de kilometri”.

Primarul recunoaște totuși că Hamangia Baia are “niște mici întârzieri la salarii, parcă vreo trei luni. Ei nu vor să înțeleagă, dar nu știu de ce motivează cu asta. Își vor primi salariile. Sunt vreo doi pe acolo mai revoltați așa… Eu fac tot posibilul să le mai dau un salariu săptămâna asta. Sper să fie înțelegători și să comporte ca niște sportivi adevărați”.

Reporter: Noi avem informații din străinătate că pe meciul ăsta s-a pariat pe înfrângerea la scor a echipei…
Primar: Credeți-mă că habar nu am și nici nu știu. Am auzit și eu niște zvonuri, dar eu le pun pe tema la bârfotecă.

Unul dintre jucători a recunoscut că are cont la pariuri.
Dacă s-a întâmplat chestia asta e o faptă foarte gravă. Dacă așa stau lucruri, vă rog să-i pedepsiți sau să-i pedepsească legea. Chiar vă rog!

Rolul presei nu e de a pedepsi…
Nu știu ce să fac. În felul ăsta mă batjocoresc pe mine, batjocoresc banii sponsorilor, banii de la bugetul local. Vă dați seama că e o faptă de neiertat. Am auzit și eu, dar nu am posibilitatea să fac eu anchetă. Mi-e jenă să le și spun.

Eu refuz să cred că ar face asemenea matrapazlâcuri. Dar eu sunt foarte ofensat pe faptul că se bagă meciurile la pariuri și nu sunt întrebați măcar președinții. “Băi, ești de acord?”. Și aș fi spus: “Bă, nu sunt de acord că am niște unii vulnerabili. Niște vagabonzi. Niște lighioane”. Nu știu cum să le mai spun dacă au făcut așa ceva Mugurel Marșavela, primarul din Baia

Antrenorul e doar în acte. Delegatul antrenează

Președintele clubului din Baia este un angajat al primăriei. Gheorghe Nicolae crede că înfrângerile la scor din acest an sunt cauzate de pregătirea fizică dezastruoasă. Informat despre activitatea suspectă de pariere detectată, șeful clubului a răspuns ezitant:

“După ce îmi spuneți și dumneavoastră chestiile astea…tot așa, cineva îmi mai spunea: “Domnule, sunt…”. Nu acum. Nu mai rețin la ce meci. Mi-a zis că pare…(ezită să pronunțe ce a aflat). Dacă îmi spuneți și dumneavoastră de avertizările astea, stau și derulez și cam…ăăăăă… La unele meciuri… Ne-am mai pus problema și noi, cu antrenorul: “Domnule, ce se (întâmplă)?”. Dar nu știam că se…Am văzut o dată că a fost pus un meci la pariuri. Nu știam că se poate cu cote mari”.

Jucătorii de la Hamangia, în cantonamentul din februarie

Antrenorul din acte al echipei este fostul jucător de la Farul, Ion Barbu, posesor de licențe. Primarul Marșavela recunoaște însă că “nu avem nici antrenor, nici manager. Avem niște oameni pe care-i plătim doar ca să avem titulatura asta. Barbu se mai duce și el pe la meciuri, dar nu știu dacă s-a prezentat la Brăila”.

Vasile Carabuz lămurește misterul antrenorului: “Ion Barbu e trecut în acte, dar nu vine la meciuri”.

Deși nu a făcut deplasarea la Brăila, Barbu a fost trecut pe foaia de joc supervizată de observatorul Mitu Roșu din Ploiești.

Antrenor de facto a fost Mihai Guliu, trecut în foaie ca delegat. El nu crede în povestea cu pariurile: “După minutul 30 băieții cad fizic. Nu e că fac măgării. Portarul cel mai bun îl am accidentat, fundașul central îl am accidentat. Am doi copii accidentați. Suntem 13 inși la meci. Nu se poate face fotbal așa”.

Informat despre conturile de pe care s-a pariat, antrenorul improvizat a spus: “Să fie dați de gol! Să se învețe minte toți care fac măgării din astea de te faci de râs. Să-i verifice dacă sunt nenorociți. Le-am zis: “Bă, să nu cumva să faceți!”. Ei: “Nu, domn’e, nu facem”. Dar eu știam că la meciul cu Brăila nu suntem băgați la pariuri”.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide