Connect with us

Alte Sporturi

La 38 de ani de la triumful din Cupa Campionilor, steliștii vorbeste despre posibile meciuri trucate: “Asta ne spunea Valentin Ceaușescu”

Elogii pentru Valentin Ceaușescu: ”Face parte din familia noastră!”

Valentin Ceaușescu (76 de ani), fiul fostului conducător al țării, Nicolae Ceaușescu, cunoscut pentru simpatia pe care a purtat-o Stelei și pentru ajutorul dat ”militarilor” de-a lungul anilor 1980, a fost prezent la evenimentul de astăzi, 7 mai 2024, de la Cercul Militar.

Astăzi se împlinesc 38 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua. Într-un dialog cu presa, Ștefan Iovan și Tudorel Stoica, căpitanii ”militarii” din acel sezon magnific, au vorbit despre importanța lui Valentin Ceaușescu în succesul Stelei.

”Dânsul face parte din familia noastră. Și datorită lui am făcut performanța de atunci. A fost alături de noi, a fost mentorul nostru, paznicul nostru. Nu credeam la acel moment ca putem lua Liga Campionilor. Mi-a spus așa, după primele meciuri: ‘Dacă jucăm cum jucăm acum, vom câștiga Cupa Campionilor. Nicio echipă nu joacă ca și noi’. Nu am crezut. Noi nu aveam posibilitatea să urmărim echipa din Cupa Campionilor”, a subliniat Tudorel Stoica.

Acesta a fost completat de fostul fundaș Ștefan Iovan.

”(n.r. – Valentin Ceaușescu a fost) Unul din artizanii care ne-au susținut în acest traseu. Ne spunea mereu că avem valoare și că putem bate pe oricine. Când aveam evoluții mai slabe, ne certa. Spunea că dacă vrem să câștigăm Cupa Campionilor nu putem juca la nivelul campionatului intern, ci să depășim acel nivel”.

”Amenințări” pentru ”viteziști”: ”Ne spunea să nu aranjăm niciodată meciuri!”

Subiectul meciurilor aranjate în perioada comunistă, cu precădere în duelurile Dinamo împotriva Stelei, a fost, este și va fi mereu unul de actualitate.

Tudorel Stoica a menționat că, în acea perioadă, deși existau astfel de practici în fotbalul românesc, Valentin Ceaușescu le-a interzis bucureștenilor să practice aceste metode.

”Și ne mai spunea să nu aranjăm niciodată meciuri, pentru că, dacă va afla, nu va mai veni niciodată la noi. Nu ne știm valoarea dacă aranjăm meciuri. Noi n-am aranjat meciuri. Am făcut performanță și n-o s-o faci decât dacă te antrenez serios”.


Intră acum pe canalul iAM Sport de WhatsApp și afli instant toate știrile care contează!

Urmărește iAMsport.ro și pe Google News, Facebook sau YouTube. Zi de zi ai conținut de ultimă oră din lumea sportului.

Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Alte Sporturi

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide