Connect with us

Fotbal

FC Argeș, cu un pas în groapă? “Primarul a transformat clubul într-o filială a partidului”, spun fanii

Ce a fost și ce a ajuns FC Arges, o echipă cu o istorie bogată și o identitate puternică în fotbalul românesc, se află astăzi într-o situație dezastruoasă. Cocoțată pe unul dintre ultimele locuri ale Ligii a II-a, fosta campioană a României pare condamnată la o lâncezire degradantă și, doamne ferește, chiar la o retrogradare umilitoare, departe de gloria de odinioară. La momentul redactării acestui material, șansele de a ajunge în play-off sunt 0 din punct de vedere matematic, iar echipa va trebui să se mobilizeze semnificativ dacă dorește să obțină rezultate mai bune în continuare.

Judecaând la rece, ceea ce ar fi trebuit să facă staff-ul echipei inca de anul trecut, motivele declinului sunt multiple și complexe, dar o serie de factori par a fi determinanți:

Primarul Gentea și administrarea defectuoasă – a transformat clubul într-o filială a partidului

Implicarea excesivă a politicului: Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, s-a implicat activ în conducerea echipei, o ingerință care s-a dovedit a fi extrem de dăunătoare. Ignorând atribuțiile sale administrative, “primarul a transformat clubul într-o filială a partidului”, cum spun mulți fani ai echipei, neglijând nevoile reale ale echipei și favorizând interese obscure. Această imixtiune politică a dus la decizii greșite și la o lipsă de viziune pe termen lung.

Sponsorul controversat și acuzațiile nefondate

Un sponsor controversat: Getica 95, compania lui Viorel Tudose, sponsorul principal al echipei, pare mai preocupată de jocurile de culise decât de performanța sportivă. Acuzațiile constante la adresa arbitrajului, în loc de o analiză lucidă a problemelor echipei, denotă o lipsă de asumare și o cultură a victimizării. Managementul defectuos, transferurile greșite și lipsa unei strategii coerente au condus la o echipă slabă, lipsită de coeziune și motivație.

Noul stadion: Vis năruit sau speranță amânată?

Stadionul fantomă: Noul stadion, promis cu surle și trâmbițe, rămâne o iluzie. Demolarea vechiului stadion a lăsat echipa fără o casă, iar perspectiva finalizării noului proiect este extrem de incertă. Această instabilitate afectează grav moralul echipei și pune în pericol viitorul clubului.

Ignorarea gloriei apuse: Fostii mari jucători ai Argeșului, precum Adrian Mutu sau Nicolae Dică, au fost marginalizați și ignorați de conducerea actuală. Experiența și expertiza lor ar fi putut fi un atu important pentru redresarea echipei, dar orgoliile și interesele meschine au câștigat teren.

FC Arges nu este doar o echipă de fotbal, ci un simbol al identității piteștene. Declinul său este o oglindă a dezastrului din administrația locală și a lipsei de respect pentru valorile autentice ale sportului. Retrogradarea pare iminentă, dar speranța nu trebuie să moară. O schimbare radicală la conducere, o implicare reală a mediului de afaceri local și o reconciliere cu gloria trecută ar putea readuce FC Arges pe drumul cel bun.

  • Depolitizarea clubului și numirea unei conduceri competente, cu experiență în fotbal.
  • Găsirea unui sponsor serios, care să ofere stabilitate financiară echipei.
  • Finalizarea noului stadion trebuie facuta la termenul stabilit, oferind echipei o infrastructură modernă.
  • Implicarea activă a fostilor fotbaliști ai clubului în managementul echipei.
  • O comunicare transparentă cu suporterii și o abordare deschisă a problemelor clubului.

Suporterii merită mai mult decât umilința actuală. Ei merită o echipă care să le reprezinte cu mândrie identitatea și valorile. Doar o mobilizare generală și o ruptură de practicile toxice ale prezentului pot salva FC Arges de la o dispariție anunțată.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Publicitate
Publicitate

De Neratat

Mai multe din Fotbal

DIN CE JUDEȚ ESTI? FII CORESPONDENT DINSPORT.RO


Ești pasionat de sport și ai talent la scris? Alătură-te echipei noastre!


Creeză acum un cont de CORESPONDENT, accesand meniul si selectând CONTUL MEU. Imediat dupa inregistrare, poti publica știri simplu si rapid.


CLICK AICI PENTRU A TE ÎNREGISTRA

This will close in 12 seconds

Inchide